OBRAČUN U ČAČKU Ubijen mesec dana po izlasku iz zatvora

Ičelić, čiji je otac vlasnik lanca kladionica, u sredu je teško ranjen na terasi stana u kojem živi.

- Ičelić je u sredu po podne taksijem došao do kuće u Nemanjinoj ulici i znao je da ga neko prati. Ušao je u stan koji je u prizemlju, a kada je izašao na terasu, jedan od napadača se pojavio ispod i ispalio više hitaca iz pištolja ka njemu. Jedan metak ga je pogodio u stomak, a on je uspeo da se vrati u stan i da sedne na krevet - kaže zamenik Višeg javnog tužioca Dragan Kalaba.

Čačanska policija saopštila je danas da intezivno traga za osobama koje su ubile Strahinju Ičelića (28) iz Čačka i raspisala je potragu za vozilom marke "golf 5" sive boje kojim su se odvezli napadači.

Pošto se tokom vožnje taksijem čuo sa majkom, rekao joj je da ga prate. Ona je došla u stan, ali nije uspela da uđe jer se vrata automatski zaključavaju. Ubrzo je stigao Strahinjin drug koji je kroz terasu ušao u stan i video kako se Ičelić previja od bolova i krvari. Odmah je pozvana Hitna pomoć.

Od je od posledica teških povreda unutrašnjih organa preminuo na operacionom stolu.

- Pošto je pucao, jedan od napadača je ušao u “golf”, gde ga je čekao vozač. Odmah su pobegli - rekao nam je policijski izvor.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je sve izvesnije da je okidač za vatreni obračun bio sukob sa suparničkom grupom mladića pre dve i po godine, kada se Ičelić spremao da ide na odsluženje dvogodišnje zatvorske kazne zbog toga što je 2012. godine ispred čačanskog kluba “Montana” mačetom isekao ruku tada sedamnaestogodišnjem D. T. On se iz zatvora vratio pre nepunih mesec dana, ali su neraščišćeni računi očito ostali.

- Proveravamo povezanost tog događaja sa pucnjavom, ali je indikativno da je nastradao čim je izašao iz zatvora - kažu u policiji.

Na licu mesta pronađene su tri čaure, a kroz plastičnu ogradu terase prošla su tri projektila. Zamenik tužioca naložio je obdukciju, koju će uraditi specijalista iz Beograda dr Ljubiša Božić.

Izvor: Blic

Pogledajte još