MOLBA IZAZVALA BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Šta je apelovao direktor KC Niš

0

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović je, povodom raspisivanja konkursa za izbor novog direktora te zdravstvene ustanove, na svom Fejsbuk profilu apelovao na potencijalne protivkandidate da ga u periodu do izbora novog direktora ne blate i lažno ne optužuju, što je izazvalo burnu reakciju na društvenim mrežama.

Radovanović je tekst počeo rečima „Dragi prijatelji i neprijatelji“ i potom naveo koje „prljave poteze“ očekuje od protivkandidata, navodeći da je u protekle četiri godine radio časno i pošteno i da KC Niš ostavlja u mnogo boljem stanju nego što je bio.

Samo u prvom satu nakon objavljivanja, Radovanovićeva objava imala je više stotina lajkova i na desetine komentara od ljudi koji podržavaju njegov ponovni izbor za direktora KC Niš.

Za agenciju Beta Radovanović je rekao da se na ovakvo obraćanje odlučio jer su napadi na njega već krenuli, a njegova porodica to teško podnosi.

Neka Upravni odbor KC Niš i Vlada Srbije izaberu koga hoće za direktora, ali ne želim da me 'lokalni' napadaju“, rekao je Radovanović, koji je postao poznat široj javnosti u zemlji, ali i okruženju, kada je posredstvom sajta te zdravstvene ustanove zapretio da će obelodaniti imena svih onih koji su vršili pritisak na njega ne bi li im preko „veze“ zaposlio nekoga na konkurs za prijem lekara.

Radovanović je na Fejsbuku naveo da do 29. okotobra, kada će raspisati konkurs za izbor direktora KC Niš, očekuje od protivkandidata da probaju da ga na najbesprizorniji način diskredituju i da mu „pošto za četiri godine nije ukrao dinar ili evro ili dolar, a preko 30 milijardi RSD je potpisao, nađu neki račun od par stotina dinara, kao najveći verovatno najveći blud“.

On je dodao da očekuje da će narednih dana „naprasno“ krenuti pacijenti ili slučajni prolaznici da šalju slike ''nekim'' novinama ili redakcijama i da osvanu naslovi „skandalozno, horor, bruka u Kliničkom centru Niš“ za šta će optuživati direktora.

Radovanović je u objavi takođe naveo da očekuje da će mu „pravi prijatelji“ davati savete da se pazi od nečega, a već su napisali „anonimnu prijavu“ i prosledili je „probranim medijima“, kao i da ga savetuju da napusti SPS i učlani u SNS zarad mesta direktora.

Posle pobrajanja niza prljavih poteza koje očekuje od protivkandidata, Radovanović je napisao:

„Zoki Radovanović je Srbin, pravoslavac, otac, oženjen, pravi prijatelj, brat, patriota, padobranac 63. pad. br, profesor, doktor, normalan, brzo pričam, šuškam kad pričam, pozitivno zamajen itd, ali i neko ko nije lopov, prevarant, ugovarač tajnih ugovora, maneken farmaceutskih kuća, procenat majstor, zapošljavač za pare ili uslugu“.“

U tekstu je Radovanović potom podsetio da je u protekle četiri godine radio časno i pošteno i da KC Niš ostavlja u mnogo boljem stanju nego što je bio.

Rezultate danima mogu da nabrajam, ali prizanjem i sve greške, koje nisu bile namerne…“, naveo je on.

Radovanović je takođe naveo da prihvata i poštuje „fer“ borbu jer je od Slavice Đukić Dejanović i Zlatibora Lončara imao podršku, i to pre svega zbog toga što ih nikada nije izneverio, to jest dozvolio da sistem nije u funkciji.

On je dodao da neće dozvoliti da mu bilo ko „beozbraznim radnjama udara na porodicu, obraz, ime i prezime, čast, poštenje“ i tekst završio rečima „Srećno svima… Srbija do Tokija…“.

Foto: Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.