Zavodnice na štiklama, prijateljice u baletankama

Dajte devojci prave cipele i ona će osvojiti svet, govorila je Merilin Monro. Slažu se sa njom mnoge dame koje sa svojim cipelama imaju, neki bi rekli, bolesnu vezu. Baletanke, visoke potpetice, patike, čizme iznad kolena - izbora je toliko, a prave su samo jedne. Baš te, omiljene, ne govore samo o vašem stilu i trenutnom raspoloženju, nego i o vašoj ličnosti, tvrde psiholozi.

Visoke štikle

Dama koja prednost daje vrtoglavim štiklama voli da bude u centru pažnje, pogotovo ako su cipele u jarkoj boji. Zadovoljna je svojim izgledom, zavodljiva i pomalo hirovita. Nasuprot tome, cipele sa niskom štiklom najpre će se svideti pomalo staromodnim devojkama.

Platforme

Praktične i samouverene devojke najpre će se odlučiti za platforme. Njihova parola je "što na umu, to na drumu", zbog čega mogu povrediti bližnje, ali namere su im uvek čiste. Nesebične su, uradiće sve za one koje vole. Mana je što su pomalo sujetne.

Ravne sandale

Aktivna, ekstrovertna, opuštena, pouzdana devojka bira ravne sandale. Što je manje kaišića, ove osobine su izraženije. Ova devojka je odličan prijatelj koji ume da sluša, pa je to razlog zbog kog joj se mnogi obraćaju kad im je potrebna pomoć.

Baletanke

Mada ortopedi upozoravaju da baletanke manje zdrave za kičmu od štikli, biraju ih opuštene devojke koje udobnost stavljaju na prvo mesto. Prijateljski su nastrojene, pune razumevanja, tolerantne i odgovaraju opisu "devojke iz komšiluka". Ne vole promene. Za model sa isprepletanim kaišićima odlučiće se trendseterke.

Mokasine i "oksfordice"

Ove jednostavne ravne cipele biraju kreativne i nezavisne dame spremne na sve da bi postigle cilj. Kad su u pitanju osećanja, ne vole da pričaju o njima, niti da ih objavljuju na sva zvona. Rezervisane su i u pogledu pokazivanja emocija u javnosti, ali to ne znači da nisu emotivne.

Duboke patike

Vole ih introvertne, ne naročito principijelne devojke, niti lake za saradnju. Nasuprot uvreženom mišljenju da je reč o večitim devojčicama, vlasnice dubokih patika su emotivno zrele. Ovo poslednje važi i za devojke koje vole patike jarkih boja, ali zanimljivo je da one nisu ekstrovertne, niti otvorene za nova iskustva kako bi se moglo pretpostaviti na osnovu živopisne boje.

Kaubojke

Devojka koja voli da se zabavlja preferira ovaj tip obuće. Ne voli mistifikaciju, niti fensi mesta, opuštena je i prva će se naći na podijumu za igru.

Čizme

Klasične devojke biraju čizme do kolena, dok par iznad kolena privlači dame koje vole glamur i odlično se osećaju kad su u centru pažnje. Sada veoma popularne poluduboke čizme do gležnjeva vole spontane devojke željne avantura. Nekima izgledaju pomalo agresivne, ali zapravo su energične.

ŠTA VOLE MUŠKARCI?

Patike - Kreativni tipovi koji ne vole posao od 9 do 17 časova prednost daju patikama nad ostalom obućom. Opušteni su, dobro se osećaju u svojoj koži. Muškarci koji vole patike za trening u jarkim bojama imaju velika očekivanja od drugih, ali i od sebe. Odlučni su i neće se zaustaviti dok ne dobiju ono što žele.

Udobna, iznošena obuća - Najčešće je biraju ekstrovertni i emocionalno stabilni muškarci, dok s druge strane, uglancane, skupe cipele, opisuju pripadnika jačeg pola kome je stalo do mišljenja okoline, a u vezi je nesiguran i strahuje od napuštanja zbog čega može biti zavisan od partnerke.

Mokasine
- Muškarac koji voli luskuz i pored sebe želi devojku sa stilom bira mokasine. Ponekad prednost daje formi nad sadržajem i važno mu je da ostavi dobar utisak na okolinu. Mada voli da šarmira, nije neveran, zadivljeni ženski pogledi dovoljni su da mu nahrane sujetu.

Izvor: Novosti

Pogledajte još