IVANA ŠPANOVIĆ OSVOJILA DIJAMANTSKU LIGU: Ovo je ispunjenje mog devojačkog sna

Naša atletičarka je osvojila drugo mesto na finalu Dijamantske lige u Cirihu. Španovićeva je stigla do drugog mesta skokom od 6.93 metara. Ona je ostvarila ovaj skok u prvoj seriji. Naša atletičarka je prestupila u drugoj, četvrtoj i šestoj seriji. Ivana je u trećoj seriji skočila 6.74 metara, a u petoj 6.90 metara.

Na mitingu u Cirihu pobedila je Amerikanka Britni Ris sa skokom od 6.95 metara.

Ivana Španović je još ranije obezbedila prvo mesto i pobedu u Dijamantskoj ligi u skoku u dalj. Ona je sakupila 68 bodova. Britni Ris je bila druga sa 36 poena.

Ivana Španović je ove sezone pobedila na pet mitinga Dijamantske lige i to u Parizu, Lozani, Stokholmu, Oslu i Šangaju, dok je druga bila u Judžinu i Cirihu.

Ivana je po prvi put trijumfovala u Dijamantskoj ligi, a ujedno je i prva Srpkinja koja je trijumfovala u ovom takmičenju.

Srpska atletičarka je ove sezone osvojila zlato na EP u Amsterdamu, kao i bronzu na OI u Rio de Žaneiru. Ivana je osvojila i srebro na SP u dvorani.

- Definitivno sam išla večeras na pobedu, jer mi je ovo jedan od omiljenih mitinga, ali pet takmičenja u dve nedelje je dovelo organizam do umora. Nisam danas skočila željeni skok, nisam mogla bolje, ali pored svih odličja koje sam osvojila ove godine, vrlo sam zadovoljna, osvajanje Dijamantske lige je ispunjenje mog devojačkog sna - izjavila je Ivana Španović.

Autor: Kurir sport

Pogledajte još