Ljubiša Ristić: Videćete, Nataša Bekvalac je prava Draga Mašin!

Uloga poslednje vladarke dinastije Obrenović, Drage, rođene Lunjevica, udovice inženjera Mašina, pripala je pop pevačici Nataši Bekvalac.

- Takva je podela, velika, ima 40 glumaca i 23 baletska igrača, ništa neobično. U pitanju je mjuzikl, i biće tu još sjajnih pevača, ali o tome ćemo za nekoliko dana - tvrdi reditelj Ljubiša Ristić.

Vest da će popularna novosadska Barbika igrati srpsku kraljicu Dragu, ubijenu 1903. sa suprugom Aleksandrom Obrenovićem, pokrenula je lavinu komentara. Da li zbog uloge bludnice, koju je istorija dolelila Dragi kao opravdanje za krvavi Majski prevrat, posle kojeg su zaverenici na presto Srbije doveli Karađorđeviće, ili čisto iz komercijalnih razloga, tek, Ristiću je Nataša prirodan izbor:

- Nama treba takav profil umetnika koji ima scensko iskustvo, harizmu i odlično peva. Radimo projekat koji se samofinansira, zato nam je potrebna pomoć svačije popularnosti. Nataša je divna, fantastično izgleda, pevačica je, ima publiku, zrači. Ona je prava, videćete! A to što se bune da nije školovana glumica, posle mene će biti - navodi reditelj.

- Pa, zar je ona prva koja igra u pozorištu ili na filmu - pita se iskusni glumac Vlasta Velisavljević.

- Setimo se samo Živana Saramandića koji je u ulozi Sirana de Beržeraka dobijao ovacije na sceni. Bio je briljantan, gledao sam ga. Interesantna su ta imena koja su protiv Nataše, moglo bi se to analizirati. Kažu da nema škole, pa šta? Zar je baš svi glumci imaju? Al’ sam se zauzeo za nju? Šalim se. To zbilja mislim. Malo je kriza u glumačkom svetu, nikome se ne dopušta da zaviri u taj naš svet, a mi glumci se mešamo i u tuđa posla. Nataša je lepa žena, a ove manje lepe su protiv.

Ljubiša Ristić tvrdi da će Nataša posle njega biti školovana glumica

Izvor: Novosti.rs

Pogledajte još