Zdrav doručak za uspešan dan

Prema preporukama nutricionista prvi jutarnji obrok je najbitniji, jer daje energiju za ceo dan. Zato smo se mi, čvrsto vođeni željom da zdravo počnemo dan, pridružili kompaniji "Imlek" i njihovom "Viva imunoformula jogurtu" na doručku u kafe-baru "Monjument" 

Sunčan dan, prelep ambijent lokala, otvorena terasa i veliki broj kolega novinara učinili su da ovaj doručak,  zamalo, postane i rani ručak. 

Izbor hrane za ovaj doručak  bio je tako napravljen da je svako mogao da nađe nešto po svojoj meri. Ljubazni konobari su nudili lepo aranžirane sendviče sa šunkom, govedinom, ćuretinom, piletinom ili tunjevinom, i sve to u običnim ili integralnim kiflama. Druga mogućnost i veoma zdrav doručak bila je palenta sa gorgonzolom, mlevenim mesom ili u kombinaciji sa četiri vrste sira. A za sve one koje ne muči holesterol i nisu na dijeti, pravi izbor je bio omlet sa šunkom, sirom i povrćem. 

Uz sve to, za zdrav početak dana pili smo "Viva imunoformulu", funkcionalni fermentisani mlečni proizvod namenjen očuvanju i pospešenju zdravlja. Imunoformula predstavlja kombinaciju bifidobactericum longum 563 i inulina, sastojaka čije je pozitivno dejstvo za organizam više puta potvrđeno, kako rečima lekara, tako i brojnim naučnim studijama. 

Nutricionisti savetuju da je prvi jutarnji obrok najbolje prilagoditi poslu kojim se bavite i koliko energije potrošite. Ako se bavite teškim fizičkim radom jedite hranu visoke energetske vrednosti. Ako vam je posao više vezan za umni rad i veći deo dana sedite - doručkujte lagano namirnice bogate žitaricama, a siromašne mastima.

Aleksandra Galić

Pogledajte još