NOLE NAKON PORAZA: Ovo je na neki način lekcija za mene!

"Čestitam Stenu i njegovom timu. Apsolutno zasluženo je pobedio. Pokazao si da si veliki šampion i zaslužuješ ovu titulu", poručio je Đoković, dvostruki šampion US Opena

Novak tokom turnira u Njujorku fizički nije bio u najboljem stanju, mučila su ga ramena, a u četvrtom setu finala i velike probleme sa stopalima.

"Nije lako igrati 7, 8 meseci na ovom nivou. Nisam baš najsvežiji, ali ovo je bilo Gren slem finale i trudite se da date sve od sebe. Igrali smo skoro četiri sata i u odlučujućim trenucima Sten je bio izuzetan, mentalno snažan. Znao je šta treba da uradi, a u ovakvim mečevima i bolja priprema odlučuje", poručio je Đoković.

"Kada ne iskoristite šanse protiv tako kvalitetnog igrača mnogo je teško. Znam da sam dao sve što sam mogao, iako ne mogu da kažem da sam zadovoljan. U ključnim momentima nisam bio dovoljno miran. Bilo je mnogo tenzija, nisam držao koncentraciju kada je trebalo, on jeste. Ovo je na neki način lekcija za mene".

Švajcarac je, takođe, čestitao svom rivalu na velikoj borbi.

"Sjajan si momak i želim da ti čestitam. Znamo se tolike godine i toliko puta smo imali prilike da igramo i treniramo na velikoj sceni. Hvala za sve što si uradio za tenis", istakao je Vavrinka.

Izvor: n1.info

Pogledajte još