#BOOKTALK2016 - Lazar Džamić: Ne postoje dosadne teme, sve se može dramatizovati i emocionalizovati

Drugu godinu za redom, ovoj konferenciji je prethodila Nedelja knjige, tokom koje su se od 29. avgusta do 2. septembra delile besplatne knjige za sve građane koje su volontori Color Pres Grupe zatekli u gradskom prevozu da čitaju.

Na panelu "Vrli stari svet: Kako je intelektualna Evropa odgovorila na izazove migrantske krize, terorizam i Brexit" učestvovao je i Lazar Džamić, pisac, marketing i konsultant. Sa njim smo razgovarali tokom konferencije i između ostalog nam je rekao:

"Knjiga "Čaj od šljiva" je nastala kao posledila konverzacija koje sam imao sam sa sobom i sa svojom ženom kada smo se doselili u London. Znači Edvard Sajd, koji je otac orijentalizma takozvanog, proučavanja drugosti u mnogim aspektima, posebno iz ugla takozvanog orijenta, jednom prilikom u jednom svom eseju o izbeglištvu rekao da svaka vrsta emigracije neka vrsta fikcije, odnosno oseća se kao fikcija, postaje neki novi narativ koji mora da se isčita. I onda kad smo mi otišli u London pre 17 i po godina mi smo se suočili sa tim novim narativom."

Kompletan razgovor sa Lazarom poslušajte u videu:

Pogledajte još