#BOOKTALK2016 – Nele Karajlić: Nadam se da će u nekoj doglednoj budućnosti i kultura biti jedna važna stavka u predizbornim kampanjama

0

U prostorijama Spomen-zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu, 1. i 2. septembra okupila su se neka od najznačajnih imena iz sveta književnosti i izdavaštva na konferenciji Book Talk 2016 koju organizuje Color Press Group.

Drugu godinu za redom, ovoj konferenciji je prethodila Nedelja knjige, tokom koje su se od 29. avgusta do 2. septembra delile besplatne knjige za sve građane koje su volontori Color Pres Grupe zatekli u gradskom prevozu da čitaju.

Na panelu „Šta bi dao za veliku gestu: Iskustva javnih ličnosti koje su napisale knjige“ učestvovao je i Nele Karajlić, sa kojim smo razgovarali tokom konferencije:

Ni od knjige se ne može živeti normalno. Kod nas je umetnost onako generalno stala. Oni koji imaju novca nemaju sluha za to, odnosno ne shvataju koliko propuštaju time što ne daju za umetnost. Država je malo klocnula, nema snage da preuzme na sebe tu odgovornost, pokušavaju na sve načine, ali ja se nadam da će u nekoj doglednoj budućnosti i kultura biti jedna važna stavka u predizbornim kampanjama

Kompletan intervju poslušajte u videu:

Foto: Color Press Grupa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.