VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni navijači i silovatelji, zaplenjeno 303 kilograma kokaina!

Zaplenjena droga vredna je oko 20 miliona evra.

Ministar je rekao da je istraga trajala 13 meseci, i da je akcija hapšenja izvedena u nekoliko gradova Srbije. Jedan deo uhapšenih živeo je na teritoriji Nemačke i zbog toga je bila neophodna saradnja sa njihovom policijom.

"Ovim je zadat ozbiljan udarac organizovanim kartelima", kaže Stefanović.

Zaplenjeno je 303 kilograma kokaina, kanabisa, 106 kilograma hašiša, a otkriveno je 107 laboratorija za narkotike.

Stefanović ističe da je vođa ove grupe J.J. (33) iz Beograda koji je uhapšen danas a koji je i vođa navijača.

Stefanović dodaje da je tokom ove akcije zaplenjena i veća količina oružja.

Poternica je raspisana za M.P, D.S i J.V. Oni se sumnjiče da su vršili distribuciju droge u Srbiji. Uhapšena su i dvojica kurira koji su nosili više kilograma različitih narkotika. Njima je droga zaplenjena na teritoriji Srbije i Mađarske.

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za novinare i da je policija uhapsila vođe navijača iz Beograda, zatim 11 osoba iz "Kolubare" osumnjičenih za krađu, dok su u Šapcu i Bogatiću uhapšena dvojica silovatelja, od kojih je jedan osumnjičen i za podvođenje devojčice od 16 godina.

- Uhapšena je i osoba koja se sumnjiči da je spremala likvidaciju dva brata - rekao je Stefanović, navodeći da je u poslednjoj akciji na suzbijanju kriminala i korupcije uhapšeno i 15 osoba koji se terete za prevare oko osiguranja, dok su u akciji "Armagedon" uhapšene četiri osobe.

Izvor: Blic

Pogledajte još