SLOBODIN JELEK JE PLAGIJAT?! Crnogorska kreatorka prozvala Vericu Rakočević - VR joj zapušila usta!

Ono što povezuje ove dve fotografije jeste jelek, koji nose i Ðurovićeva i Mićalovićeva, ali je dizajnerski potpis različit.

Naime, kreatorka iz Crne Gore Marina Banović Džuver dizajnirala je kolekciju za predstavljanje na modnoj manifestaciji u Rimu, u kojoj se nalazi jelek zlatnog veza, skoro identičan kao onaj koji je Verica Rakočević kreirala za svoju nećaku Slobodu.

Stoga se srpska modna dizajnerka našla na udaru modnih stručnjaka, koji je kritikuju da je kopirala delo crnogorske kreatorke, samo sa srebrnim vezom, i predstavila kao svoje.

Marina Banovic Džuver oglasila se na Fejsbuku i podelila ove dve fotografije, ali nije htela da ih komentariše, za razliku od njenih prijatelja.

- Kad si ovo radila 2006, mora da si 'skoknula' u budućnost da vidiš šta radi VR - jedan je od komentara podrške, upućen Banović-Džuver na Fejsbuku.

- Intelektualne krađe je uvek bilo i ovo nije 'slična inspiracija' nego očigledna krađa i plagijat. Koliko mi se čini, ovo nije prvi put da je Verica Rakočević 'inspirisana' Marinom Banović - piše korisnica iste društvene mreže.

Oba jeleka predstavljaju stilizovane varijante komada muslimanske narodne nošnje, iako Rakočevićeva kaže drugačije.

- Dugo smo se borile oko toga kako će haljina izgledati. Na kraju smo ipak došli do zajedničkog rešenja. Jedino nismo imali dilemu oko toga da li će poneti neki srpski motiv. Jelek koji je Boba nosila od čistog je srebra i ručno je rađen za nju - rekla je Verica nedavno za "Blic".

Na svom Instagram profilu oglasila se i VR i postavila fotografiju svoje kreacije od pre skoro četvrt veka u kojoj pozira njena ćerka Elena Karaman Karić uz opis:

- Sećanje... Pre 22 godine, Sveti Stefan katalog u saradnji sa Budvanskom rivijerom. Kolekcija "Ja tako hoću" - spoj tradicije i savremenog. Jelek iz te kolekcije prošetao crvenim tepihom na festivalu u Veneciji.

Izvor: Vijesti/Nadlanu.com

Pogledajte još