TRI ZLATA ZA CARNEX SELECTION PAŠTETE: Još jedna međunarodna potvrda kvaliteta

Na glavnom jesenjem događaju u Rusiji u oblasti trgovine mesom, voćem, povrćem, mlečnim proizvodima, učestvovalo je preko 1500 izlagača iz 62 zemlje, a velika pažnja poklonjena je predstavljanju privrednih komora različitih zemalja.

- Veoma smo ponosni na ovu nagradu, posebno jer nam je dodeljena na tržištu, koje je za nas izuzetno važno. Carnex Selection linija jeste najmlađa u našem portfoliju, i drago nam je da su trud i znanje koji smo uložili u razvoj naše kokošije paštete prepoznati i cenjeni. Sa Selection kokošijom paštetom ponudili smo vrhunski proizvod, bez aditiva, konzervansa i veštačkih boja, napravljen od najboljih delova kokošijeg mesa – kokošijih grudi i bataka - izjavila je Tijana Katalinić, brend menadžer kompanije Carnex, povodom osvajanja zlatnih priznanja.

Kao lider mesne industrije, Carnex nudi vrhunske proizvode potrošačima u Srbiji, ali i na stranim tržištima, a dokaz toga su osvojene nagrade. Pored zlatnih priznanja na održanom "World Food Moscow 2016", kompanija Carnex je u februaru ove godine na jednoj od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi - "Prodekspo - 2016", bio jedini inostrani proizvođač nagrađen sa zlatnom medaljom za gotova jela i srebrnom za kompletan asortiman pašteta.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da Srbija ima mnogo proizvoda koje može da ponudi tržištu Rusije.

On je agenciji Beta kazao da proizvodi iz Srbije mogu biti konkurentni na zahtevnom ruskom tržištu, a u prilog tome su tri zlatne nagrade koje je za kvalitet pašteta dobila kompanija Karneks na Medjunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda u Moskvi.

- Te nagrade otvaraju vrata za naše proizvode i govore da Srbija ima kvalitet i da naši proizvodi mogu da budu konkurentni i da osvajaju i najrazvijenija strana tržišta - kazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, potražnja za proizvodima iz Srbije na ruskom tržištu raste i samo u prvoj polovini 2016. izvoz hrane iz Srbje u Rusiju bio je 379,2 miliona dolara, što je rast od 18,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Na Medjunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda "Svet hrane" (World Food) u Moskvi predstavilo se 1.500 izlagača iz 42 zemlje, a prema podacima PKS dogovoreni su novi izvozni poslovi kompanija iz Srbije vredni više od sedam miliona evra.

Najviše se očekuje od plasmana svežeg voća i povrća, a primetno je interesovanje ruskih kupaca i za organske proizvode, rekli su u PKS.

Na Sajmu u Moskvi predstavilo se 12 kompanija, proizvodjača svežeg i zamrznutog voća i povrća, mesnih proizvoda, sokova i organskih proizvoda iz Srbije.

Izvor: Beta

Pogledajte još