PORODIČNI BIZNIS: Otac gajio marihuanu, deca je prodavala!

Na crnom tržitu u Srbiji za tu količinu može se dobiti oko pola miliona evra, a u Evropi čak i sedam puta više.

U ovoj akciji uhapšeni su otac, sin i ćerka, Jozef (59), Edvin (33) i Edina (22) Lakatoš, kao i njihove komšije, braća Ervin (26) i Endre (19) Molnar. Policija je zasad sa 340 stabljika indijske konoplje visoke više od dva metra i težine tonu i 240 kilograma pronašla na njivi sa kukuruzom osumnjičenog Edvina u trenutku kada je ubrao oko dva kilograma, spakovao u kesu i odneo u automobil u kojem ga je čekao otac. Paketić marihuane pronađen je kod Edine u torbici prilikom pretresa njihove porodične kuće u naselju Mala pijaca.

Kako saznajemo, inspektori su nakon operativnih saznanja da su se Edvin i Ervin udružili da uzgajaju marihuanu, u šta su uključili i ostale članove svojih porodica, krenuli u akciju te su ih uhapsili i zaplenili drogu, čija se vrednost na crnom tržištu procenjuje na oko 500.000 evra.

- Imamo operativna saznanja da su se osumnjičeni Lakatoši i Molnari više godina bavili proizvodnjom i distribucijom marihuane na veliko. Sumnjamo da je Edvin seme marihuane nabavio u Holandiji, odnosno Amsterdamu, a da su mu braća Molnar pomagala da nakon sušenja prebaci drogu u Mađarsku i dalje u Evropu. Oni se sumnjiče da su radili samo na veliko, odnosno da su nakon berbe drogu sušili, pa onda svojim kanalima prebacivali u Mađarsku, gde ih je čekao kupac - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je mozak operacije upravo Ervin Lakatoš, koji je uposlio i oca da ore, sadi, zaliva i đubri njivu.

- Edvin se sa Ervinom do detalja o svemu dogovorio i obojica su se držali sporazuma. Nakon sušenja i obrade, marihuanu su pakovali, a tada bi na scenu stupala braća Molnar, koji su drogu prebacivali do Mađarske, gde bi na ruke odmah po pretovaru dobijali novac. Sumnja se da je prilikom primopredaje Edvin poslao i sestru kako bi bio siguran da ga braća Molnar neće prevariti - naveo je naš sagovornik.

Život kao iz bajke

Prema nezvaničnim saznanjima, Lakatoši, koji su do pre nekoliko godina bili prosečna poljoprivredna porodica, iznenada su počeli da rasipaju novac. U njihovom posedu se nalazi više džipova, za svakog člana po jedan, a kuća i okućnica su im sređeni kao u bajci. Edvin, koji je označen kao mozak operacije, novac je trošio na luksuzna putovanja, provod, kao u ulaganje u specijalni motocikl, jer mu je to hobi. Braća Molnar, kako se sumnja, deo novca su potrošili na kupovinu novog automobila BMW i na frizirani kroser.

Izvor: Alo!

Pogledajte još