Šta uzdizanje "Crnog Meseca" donosi svakom horoskopskom znaku?

Najnovija Mesečeva "faza" izaziva uzbuđenje kod ljubitelja astronomskih pojava, astrolozi imaju specijalne prognoze, a vernici odbrojavaju poslednje sate sveta koji poznajemo, očekujući apokalipsu i povratak Isusa Hrista na zemlju.

Ipak, malo je verovatno da će se to desiti. Većina stručnjaka se slaže da se Crni Mesec odnosi na drugi mlad Mesec ovog kalendarskog meseca.

Crni Mesec je po njima naziv za retki događaj na nebu - kada se u toku istog kalendarskog meseca ukaže mlad Mesec dva puta.

Džon Ro sa sajta space.com objašnjava: "Drugi pun Mesec u jednom kalendarskom mesecu se ponekad naziva i plavi Mesec. Crni Mesec je najverovatnije naličje plavog Meseca, a drugi mlad Mesec u jednom kalendarskom Mesecu".

Pošto je to mlad mesec, neće biti vidljiv pošto će osvetljena strana meseca biti okrenuta na suprotnu stranu u odnosu na Zemlju.

Poslednji put je crn Mesec bio u martu 2014. godine, a sledeći se očekuje 2019. godine.
Sam termin crn Mesec nije poznat u astronomskim krugovima, ali je u poslednjih nekoliko godina postao popularan kod astrologa.

Svoj naziv "Crni" duguje misterioznoj mračnoj prilici Meseca u senci, a njegov pozitivan uticaj izvući će iz nas sve snage intuicije i percepcije i dati nam hrabrosti da se suočimo sa svojim slabostima i oslobodimo naše najveće unutrašnje moći.

Kako piše Lovesensa, ovo je najbolji period za prikupljanje snage i hrabrosti da raskinemo sve veze koje nam donose probleme i da se izborimo sa nepotrebnim i prolongiranim emocionalnim patnjama.

Evo koja su predviđanja za svaki znak:

OVAN

Ovnovi će imati mnogo razloga za slavlje - na poslovnom planu sve ide kao podmazano, i zato bi bilo dobro da, sada kada ste sigurni u svoj uspeh, odvojite par dana za romantiku. Sa mladim mesecom u Vagi, idealan je trenutak da otpočnete novu vezu, ili dovedete u red odnos u kome ste sada. Imajte na umu da su veze otpočete za vreme vladavine crnog meseca posebno moćne!

BIK

Imate li osećaj da se u poslednje vreme gušite u neredu? Sada je idealan trenutak da organizujete svoje privatno i poslovno okruženje kako biste bili što efikasniji. Ovo je takođe i idealan trenutak za kritičko razmišljanje i produktivnost Bikova, pa obavezno napravite listu ciljeva i planova i krenite u istvaživanje.

BLIZANCI

Ovog petka će vam crni mesec doneti gomilu energije i samopouzdanja. Ovaj period obavezno iskoristite za samopromociju - ili na društvenim mrežama, ili uživo! Isplatiće vam se. Pored toga, sada je idealan trenutak da krenete sa kreativnim projektom o kome već dugo razmišljate, jer ćete do 11. oktobra pucati od novih i svežih ideja!

RAK

Ove nedelje vas svi vuku na svoju stranu, pa ste malo zbunjeni. Crni mesec će vam obasjati četvrtu kuću u kojoj je porodica i prijatelji, i počećete da preispitujete svoj odnos sa bližnjima. Da li su baš uvek tu za vas? Da li postoji neko ko ne pripada vašem najužem krugu prijatelja? Ne brinite, odgovori će doći sami od sebe, i to uskoro.

LAV

Ove nedelje vam mesec donosi neverovatan nalet samopouzdanja, ali i zdravlja. Pored toga, doživećete i nova poznanstva, a možda konačno upoznate i onog pravog najboljeg prijatelja, koji je tu uvek i u bilo kojoj situaciji. Ovo je vreme za socijalizaciju, pa gledajte da što više vremena provodite u društvu.

DEVICA

Device, uskoro ćete se kupati u novcu, ali pre toga uradite nešto za sebe - ako vam se ne dopada sadašnji posao, ili ga nemate, krenite da šaljete radne biografije, a ako mislite da na poslu nemate mesta za napredovanje, krenite da sami brusite svoje nove veštine, i otvoriće vam se neverovatne poslovne mogućnosti.

VAGA

Za Vage u ovom periodu izreka "ako možeš da sanjaš, možeš i da ostvariš" nikada nije bila tačnija. Ovo je vreme za totalni reset, i zato ga, drage Vage, dobro iskoristite jer možete, ukoliko želite, da iz korena promenite svoj život. Sreća je sada na vašoj strani!

ŠKORPIJA

Mladi mesec obično znači novi početak, ali pre svakog početka obavezno ide bolan kraj. Zato je vreme da Škorpije sada ostave iza sebe sve što ih opterećuje - stres, partnera, emotivni prtljag... I da hrabro zakorače u novu avanturu. Tek kada se oprostite, u život će vam ući nove stvari o kojima maštate.

STRELAC

Strelčevi, ovo je vreme da proširite svoju mrežu poslovnih poznanstava, isplatiće vam se višestruko, naročito u novčanom pogledu! Zato ne odbijajte nikakve pozive za izlazak, naročito ne poslovne!

JARAC

Jarčevi, ovo je pravi trenutak da postavite jasne i ostvarive ciljeve, i za šest meseci ćete imati sve o čemu sada maštate. Sada uhvatite bika za rogove, ali pazite - samo jednog, i biće vaš!

VODOLIJA

Ako vam se ne dopada kako vam trenutno izgleda život, sad je trenutak da preokrenete stvari, i okrenete se stvarima koje vas inspirišu. Obavezno upišite neki kurs i naučite novu veštinu, jer je ovo vreme za vaš lični razvoj.

RIBE

Drage Ribe, u periodu mladog meseca u Vagi, bićete praktično neodoljive, pa se spremite da rasterujete obožavaoce. Za vas je ovo vreme ljubavi, strasti i seksa. Prepustite se svemu, zaslužili ste!

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još