PET stvari koje svaka devojka MORA da uradi pre braka

Nedostatak ljubavi ili prevara nisu jedini uzroci zašto se ljudi razvode i odlučuju da život nastave bez svog saputnika. Vrlo često je problem što zapravo par nije svestan u šta se upušta i da osoba sa kojom su u vezi i nije idealan materijal da pored nje provedu ostatak života.

Bez obzira na ljubav ili strast koju mislite da osećate i vreme provedeno u veze, svog budućeg saputnika morate pre svega dobro da upoznate i razumete. Morate da budete svesne svih njegovih mana i vrlina kako u nekom trenutku ne bi došlo pitanje "Sa kim sam ja uopšte završila u braku?"

U nastavku slede 5 stvari koje treba da uradite pre nego što kažete DA i verujte nam, rizik od razvoda biće minimalan.

Svađajte se (pametno)

Ukoliko se nikada niste posvađali sa svojim dragim i trudite se da izbegavate raspravu po svaku cenu kako ćete naučiti da se nosite sa neslaganjem? U nekom trenutku doći će do tačke pucanja, a ukoliko na vreme niste naučili kako funkcionišete, jedna veća rasprava može biti pogubna. Uvek i u svakom trenutku iznesite svoje mišljenje, bez straha kako će vaša jača polovina odreagovati. Ukoliko želite da provedete sa nekim ceo život morate i obezbediti sebi slobodu govora bez straha od reakcije. Svađe nisu omiljeni deo veze, ali su prirodne i nekad neophodne kako bi se pravi problem izneo da video i uspešno rešio.

Putujete na nepoznata mesta

Brak je avantura i istraživanje novih mesta će dodatno učvrstiti odnos. Ukoliko putujete negde gde ste već bili, uloga turističkog vodiča neće biti tako zanimljiva kao otkrivanje novih lokacija i sve dogodovštine koje takvo iskustvo nosi sa sobom. Možete naučiti toliko novih stvari o svom voljenom, kao na primer kako se snalazi kada svi planovi krenu naopako. Da li je raspoložen za nove stvari? Kolika je njegova snalažljivost? Uostalom, zajedničke uspomene će vas zbližiti još više i imaćete materijala da im se zajedno smejete u budućnosti.

Proverite da li se slažete u seksu

Verovatno mislite da se ovo podrazumeva i da ćete ga isprobati na svim poljima kako biste zaključili da li je on gospodin Pravi, nije na odmet ponoviti. Seks je odavno prestao da bude tabu tema i odnosi pre braka su jedna normalna i očekivana stvar u vezi. U jednom normalnom braku seks treba da strastven i savršen i da se nikada ne umorite od isprobavanja dodatnih načina za uživanje. Uostalom, setite se samo Šarlot iz "Seks i grada" kada je pokušala da se "čuva" dok se ne venča sa šarmantnim doktorom Trejom.

Provodite vreme sa njegovom porodicom

Kada ste u braku, porodica vašeg partnera postaje i vaša i ukoliko izgradite na vreme prijateljski odnos sa njima, veće su šanse za srećniji odnos. Naravno, to ne znači da ćete na silu pokušavati da se sprijateljite i pretvarati se da uživate u njihovom društvu (ako već nije tako), ali pre svega treba izgraditi odnos pun poštovanja. Uostalom, verovatno želite da i vaš izabranik sa vašim roditeljima i familijom lepo i opušteno slaže. Napeti porodični odnosi mogu biti prepreka i u većini slučajeva će se završiti neslavno.

Živite zajedno

Ukoliko ne planirate da u budućnosti živite u odvojenim kućama, vaš budući suprug će biti i vaš budući cimer. Zato pre nego što dobijete cimera za ceo život sigurno želite i probu kako bi se uverili da li je to ono što zaista želite. Sigurno ne želite da jednog dana budete nečija kućna pomoćnica ili da se u sopstvenom domu osećate neprijatno, suvišno ili da niste opušteni.

Naravno, neki brakovi su srećni i dugovečni i bez sledećih 5 stavki koje smo naveli. Međutim, ukoliko zaista želite da uđete u brak 100% sigurni da imate partnera za ceo život predlažemo da obratite pažnju na ove stvcari. Sigurno ćete biti i srećnije i zadovoljnije ukoliko imate osobu pred sebe za koju znate da sa njom možete otići na kraj sveta, reći sve što poželite i pritom koja je najbolji mogući cimer na svetu.

Izvor: cosmopolitan.rs

Pogledajte još