SINDI NIJE ZADOVOLJNA PRESUDOM: Mom bivšem mužu je mesto u zatvoru, nastavljam borbu za starateljstvo

Pevačica u ispovesti za "Alo!" objašnjava da sudstvo nije odredilo dovoljnu kaznu za njenog bivšeg supruga i dodaje da je njemu mesto iza rešetaka. Iako je do sada imala loša iskustva na suđenjima, ona neće odustati od borbe za starateljstvo nad ćerkom Petrom.

- Pravda je pobedila, ali on i dalje ima starateljstvo nad detetom. To je strašno, sramno je za ovu državu da čoveku koji je mene fizički maltretirao, a to je sada dokazano, da starateljstvo nad maloletnim detetom. Naš zakon nije kako treba, nasilnik treba odmah da se osudi, a ne da se na proces čeka pet godina. Njemu je mesto u zatvoru, a ne da mu dodele starateljstvo nad detetom, pa onda na kraju da se raspravlja o tome da li je nasilnik ili ne. Mislim da je to katastrofa, sramno je i odvratno da su mu dodelili dete, a da ga pre toga nisu osudili. Nadam se da će svoju pravu kaznu tek dobiti, jer ovo što sada ima uopšte nije u redu - kaže Stamenkovićeva, koja se plaši da će je bivši muž ponovo napasti.

- Pošto je dobio uslovnu kaznu, ponovo može da me napadne. To govori o našem zakonu i to hitno mora da se menja. Zbog toga se svašta dešava ženama, žrtve po dva-tri puta prijavljuju nasilje i na kraju nasilnik ubije ženu. Svi imamo priliku da vidimo da su pune crne hronike ubijenih žena kojima je muškarac presudio iz svog hira. Zakon treba da bude bolji - kaže Sindi.

Ivana nikada nije krila koliko joj je teško što njena ćerkica nije sa njom i neće odustati od borbe za starateljstvo.

- Podnela sam zahtev da dobijem starateljstvo nad ćerkom. Nemam za cilj da se svetim, jedini cilj je da dobijem starateljstvo i to je ono za šta ću se boriti. Jedva sam imala snage da izguram ovih pet godina. Dobila sam jednu bitku, nastaviću da se borim - objašnjava bivša članica grupe "Models".

Podsećanja radi, nakon što je Sindi prijavila supruga i podnela zahtev za razvod, ubrzo su se razišli, a sudski organi su starateljstvo dodeli Nikoli. Tada počinje njena bitka za starateljstvo, ali i dokazivanje da ju je zaista pretukao. Suđenje je više desetina puta otkazivano, okrivljeni u procesu se nekoliko puta nisu pojavljivali na ročištu uz izgovor da imaju zdravstvene probleme, na primer da pate zbog stomačnog virusa, prehlade i slično. Pet godina kasnije, proces je završen i dokazano je da ju je Nikola Pavlović fizički zlostavljao.

Kada je smogla snage da slučaj prijavi policiji, Ivana je, između ostalog, ispričala da ju je Nikola Pavlović tukao i dok je bila u drugom stanju.

- Sve vreme braka suprug me je maltretirao i često tukao, čak i kad sam bila trudna. Pokušao je da me steže za vrat i davi, bacao me je na pod, a jednom prilikom sam zadobila i prelom rebra. Najčešći razlozi za svađu bili su njegovo odsustvo od kuće, dolazio je pijan, a često me je i varao. U nedelju, oko ponoći, otišli smo u njegov stan da se dogovorimo o eventualnom pomirenju, pošto smo prethodno bili u bračnom savetovalištu. Nikola je odmah počeo da me vređa i da mi govori da sam loša majka. Kad sam mu odgovorila da neću da živim kako se njemu sviđa, on je počeo da me davi i udara pesnicama u glavu.

Izvor: Alo!

Pogledajte još