ULEPŠAJTE ŽIVOT: Uklonite negativne ljude iz svog okruženja

Ukoliko je odgovor da, razmislite o tome šta vam to toliko crpi energiju. Ono što sigurno možete za sebe da uradite je da uklonite negativne ljude iz svog života. Naime, susret s negativnom osobom može biti emocionalno iscrpljujući, a to vodi umoru, umor vodi stresu i napetosti, a stres vodi u bolest!

To ne mora da bude tako. Važno je razmisliti - da li vam njihova negativnost izvlači energiju ili im vi dopuštate da njome utiču na vas?

Što manje dozvoljavate da njihova negativnost deluje na vas, to ćete je sve manje doživljavati i manje privlačiti.

Ne treba zaboraviti da je naš izbor kako ćemo reagovati na negativca. Čak i ako ne odgovorimo verbalno, naše telo i energija koju emitujemo i primamo dozvoliće upliv negativnosti na našu psihu. Zato se treba pripremiti uz neke od ovih načina odbrane:

Tokom negativnog susreta, kažite sebi "Biram da ne dozvolim ovoj osobi da negativno utiče na mene."

Ako se zbog postupaka negativca osećate obeshrablreno, bezvredno, znajte da tu nema vaše greške. Umesto što im dozvoljavate da prenose negativnosti na vas, pokušajte da im ispričate zašto želite ono ka čemu stremite i ohrabrite ih da se oni posvete svojim snovima.

Često se događa da neprijatnost od susreta s negativcem traje duže od susreta s njim. Ako se susret dogodi ujutru, može se desiti da se čitavog dana u mislima vraćate na to, više puta. Takav doživljaj je naročito energetski iscrpljujući. Zato kad god se u mislima vratite na susret, odmah pomislite na nešto lepo.

Kada osećate negativnost dobro je da napustite prostoriju ukoliko je to moguće.

Ako vam se čini da ovo sve zvuči previše lako, objašnjenje je u tome što zaista i jeste tako. Ljudski um misli da sva rešenja treba da budu kompleksna da bi bila uspešna. Previše vremena provodimo u mozganju i traganju za ispravnim načinima kojima ćemo ispraviti negativnosti, a zapravo smo rešenje - mi sami.

Izvor: B92

Pogledajte još