ZABORAVITE PROŠLOST: Dozvolite srcu da (OPET) voli

Ipak, tužan je život bez ljubavi. I prazan. Dozvolite srcu da bude radosno, da zavoli (opet), a da bi se to dogodilo, morate da dopustite potencijalnom partneru da vas dobro upozna i zavoli. Evo šta savetuju ljubavni terapeuti...

* Prihvatite sebe i svoje greške. Pa šta ako ste patili? To nema veze sa novim ljudima koji vam prilaze čista srca i nemojte tražiti ni očekivati od vas da tegle vaše "emotivne kofere" u kojima ste godinama gomilali bol, razočaranje, tugu, ljubomoru, neispunjene snove i druga negativna osećanja koja su posledica prethodnih ljubavnih iskustava. Šta god da leži u prošlosti, to "kamenje spoticanja" možete razbiti uz pomoć osobe koja vas iskreno voli, prijatelja, psihologa, kada promenite ugao posmatranja ljubavi i života.

* Ne igrajte igrice, ne očekujte da partner izvlači zaključke iz vašeg ponašanja jer je to možda samo vama očigledno. Komunikacija je ključna. Na vreme priznajte da se plašite, šta vam smeta pa želite da izbegnete u novoj vezi, šta ne podnosite i preko čega ne biste prešli. I ako se ti problemi pojave, oboje ćete imati kontrolu nad situacijom.

* Možda i najbitnija stvar je da dopustite voljenoj osobi da vam pomogne kada ste slabi, uplašeni, nesigurni, umesto da to pokazujete durenjem i ljutnjom. Zato, kada proradi strah, ne gurajte partnera od sebe. Ako dopustite da ostane uz vas i u tim trenucima, još više ćete se zbližiti.

Ljubav jeste rizik, ali najviše gubite ako propustite tu čarobnu igru srca.

Izvor: Novosti

Pogledajte još