FASHION TERMINATORKA - Politički nekorektno: Zorica Brunclik duguje personal plastičaru 15 hiljada evra!

Evo, na primer, pevačica Zorica Brunclik ima realne probleme – kratka je za neku lovu. E, to je već priča u kojoj obični smrtnici mogu da se prepoznaju i sudbina sa kojom mogu da se indentifikuju. Doduše, Zorica je (za razliku od sirotinje raje koja duguje i Bogu i narodu, i izvršiteljima, i bankama) DUŽNA svom personal plastičaru, koji je već mesecima juri po Beogradu ne bi li uterao svoje novce. Kako sam dalje mogla da se informišem, reč je o sumi od nekih 15 hiljada evrića, koliko su koštale najnovije intervencije na Zocinom licu – botoks, usta, zatezanja, liftingovanja... Što bi se reklo, 100 po 100 skupilo se... Ne znam stvarno šta bih i kako mogla da posavetujem gospođu Brunclik, osim da je podsetim na staru izreku - ne pružaj se više nego što ti je jorgan dugačak. A što se „uglednog hirurga sa Dedinja“ tiče, toplo mu preporučujem da u današnja vremena ništa ne radi na šaru i dođem ti; lepo neka klijenti plate i onda čist račun – duga ljubav. Ovako, nema tih patika u kojima ćeš sve dužnike uspeti da navijaš i pohvataš.

I nije Zoca jedina u problemu sa kojim narod može da se poistoveti. Kako čitam u Skandalu, taze udata pevačica Ana Nikolić ovih dana ima zdravstvenih problema – muku muči sa vodom u nogama, koja joj se (čitam i ne verujem) zadržala u nogama zbog klime u Meksiku odakle se nedavno vratila sa medenog meseca. Izgleda da joj je nešto (tropska klima, klopa ili ko zna šta već) loše selo, te sad ne može na noge, zbog čega je bila primorana i da po dolasku u Beograd otkaže seriju ranije ugovorenih koncerata. E, to su već ozbiljne muke i meni jedino ostaje da joj poželim da što pre ponovo stane na svoje noge. U tom smislu, možda ne bi bilo zgoreg (ne može da škodi, a možda će pomoći) da se malo rastereti – da skine sve te kajle od tri kile koje tegli oko vrata, a možda i da malo smrša. Ako je verovati fotkama, Ana iz Meksika nije ponela samo višak vode u nogama, pao je tu i neki BURITOS više. Rekla bih da se malo pufnula, te joj je moj savet da u sklopu oporavka pojača dozu voća i povrća na svom meniju. Rezultati, verujem, neće izostati...

Na mukama je ovih dana i glumica Mirka Vasiljević. Ne stiže žena od brojnih porodičnih i profesionalnih obaveza ni pete na nogama da sredi. Ali se zato za teranje mode, to jest, čizme/sandale i miniće vremena izgleda nađe. E, moja Mirka, ne valja ti ova fancy rabota. Uostalom, raspitaj se malo kod svoje svekrve Marine Rajević Savić (čije je svako pojavljivanje u javnosti stilski besprekorno) o tome šta bi trebalo da bude prioritet za damu od stila. Prvo nega i urednost, pa onda fashion&vogue. U suprotnom, šta god da staviš na sebe delovaće prilično jeftino.

Baš kao što jeftino izgleda i rokerski stajling pevačice Stoje (rođ. Novaković). Aman ženo, imaš li ti ogledalo!? Ajd` što tvoj stajling nema veze sa muzikom koju izvodiš, to je tek jedna strana medalje. Pa, ta frizura i kompletni outfit ni za neku tinejdžerku ne bi bio preterano srećno rešenje, ali ajde – mladost, ludost. U tvom slučaju, koliko god da je tačno da si rano postala baka, ove krpice i posebno frizura mogu da prođu još jedino spakovani u spomenar ili porodični album. Šišanje i farbanje kose u neku malo topliju nijansu su must, a odmah potom (možda još dok se feniraš) i kompletni DETOX garderobera. I da, što se tiče komentara kako ti izgled nije bitan, moj ti je savet da promeniš ploču. Svakome ko se bavi nekim javnim poslom (a estrada to sigurno jeste) oblačenje i vođenje računa o tome kako se izgleda nešto je kao radna obaveza.

To bi na umu trebalo da ima i njena mlađa koleginica Maya Berović (kada sledeći put reši da se baci na doterivanje. Maja dušo, ako nisi sigurna šta da obučeš i kako da se najbolje upakuješ, potraži pomoć nekog stručnijeg od sebe na tu temu. Sve se može naučiti, pa i nekoliko modnih caka kako da tvoja građa (ne baš dugačke noge i nešto raskošniji trup) sasvim fino spakuju i izgledaju prihvatljivo.

Nemoj da gubiš vreme i dočekaš da u prilično respektabilnim godinama izgledaš kao, na primer, Vera Matović (rođ. 1946), koja je ovih dana prošetala u MINIĆU! Ali, ajde, kada je ona žena počinjala da peva stilisti još nisu ni postojali, pa to može da bude neko opravdanje za ovu modnu katastrofu. Ali ti, Maya, imaš na raspolaganju pregršt mogućnosti. Eto, ako ne bi da sarađuješ sa nekim stilistom, bar pogledaj malo po Internetu kako to rade oni uspešniji od tebe. Veruj mi, ukucaj neku od fashion stranica i iznenadićeš se koliko toga korisnog na bilo kojoj od ponuđenih možeš da pročitaš i naučiš. U svakom slučaju, moj ti je savet da ovaj nesrećni stajling i mejkap spakuješ i zakopaš na neko top secret mesto i više mu se nikada u životu ne vratiš.

A sada nešto potpuno drugačije! Za razliku od pripadnica nežnijeg pola, koje su svakodnevno na meti raznih „promišljanja“ – od onih zašto se još nije udala, preko pitanja o tome kada planira da rodi dete, pa do procena raznih „stručnjaka“ da li je ili nije ispala dama u nekoj situaciji, muškarci kao da imaju malo veći kredit. Ako se ne varam, gotovo nikada (osim u afirmativno-BEĆARSKOM fazonu) tema nije nečija ženidba/švrljanje, a o modelima ponašanja se gotovo ni ne diskutuje. Zato ću ja sada malo da se pozabavim muškim komentarima, za koje mislim da nemaju apsolutno ništa džentlmenski u sebi. Evo, na primer, eks frajer Rade Manojlović, sportski menadžer Momir Gajić, ovih se dana fino dosetio da komentariše pevačicine domete u krevetu. Kao fol ne može da je zaboravi i preboli, a onda po kafanama i u širem društvu priča o intimi koja bi trebalo da ostane između njih dvoje. Mangup jedan, nema šta. Gos`n Gajiću, s obzirom da ste videli i malo belog sveta (čak ste, ako se ne varam, bili u braku sa Amerikankom), mogli ste da naučite i nešto o lepim manirima... Anyway, nije zgoreg da zapamtite za ubuduće - ono što je bilo u krevetu, ostaje u krevetu. U suprotnom samo potvrđujete ispravnost Radine odluke da vas se reši, tačnije svojim postupcima radite u korist vlastite štete.

Na sličan način nas je ovih dana podsetio da postoji i NO NAMER gastarbajter iz Beča, poznatiji kao bivši pevačice Aleksandre Prijović. Dosetio se momak da bi ne radeći ništa i od čistog bezobrazluka mogao nešto i da zaradi.Njegov genijalni plan je zapravo jednostavan koliko i prostački – prodaće nekoj od ovdašnjih redakcija gole slike i snimak seksa sa Prijovičkom, pa Bog da ga vidi. Em 7.000 evra u džep, em da se osveti svojoj bivšoj (možda) devojci, kojoj je, gle čuda, od kako se njega rešila kašika upala u med.

Šta da kažem, u ovakvom ponašanju ima džentlemenstva otprilike koliko i dobrog ukusa u činjenici da je Kristijan Golubović(za prijatelje Kiki) snimio spot tokom služenja zatvortske kazne. Valjda bi naciji trebalo da bude lakše da svari jednu ovako bljak vest zbog činjenice da je žanrovski u pitanju „gangster rep“, ali, kako da vam kažem – mislim da bi ljudi osuđeni na zatvorsku kaznu ipak trebalo da pevaju neku drugu pesmu.

Ovako, to mi je zabavno otprilike koliko i novi stajling Dragana Kojića (za prijatelje i jarane Keba). Ovaj je pevač, naime, odlučio da svoj 56. rođendan proslavi u fazonu „od ludih luđi“ i potpuno bele kose. I brkova, naravno. Šta da kažem, sreća te je obrve davnih dana počupao, pa sad nije morao i njih da izbeljuje.


A da ne bude kako baš ništa ne valja, za kraj evo i nešto lepo. Ovog puta lepšu sliku naše stvarnosti pronašla sam na premijeri novog domaćeg filma „Jesen samuraja“ u Sava centru. Stajlingom su se (onako da se iz aviona vidi) izdvojile dve mlade prelepe devojke: glumica Jelisaveta Orašanin i pevačica Sara Jovanović. Devojke, svaka vam čast; obe ste izgledalelike a MILLION bucks Što se kaže, da vas nema - trebalo bi vas izmisliti. To se pak ne bi moglo reći za stajling Tamare Dragičević, koja izgleda još nije ukapirala da staviti šešir na glavu ne znači automatski i biti dama od stila. Nije ti, Tamarice, šešir čarobni štapić. Naročito ako je model (kao što je to ovde slučaj) neodgovarajući. Moguće je, naravno, da si ti imala u planu neku čaroliju, ali je na moju veliku žalost rezultat bolno&bezlično realan. Ako mene pitate, Pepeljuga je ovog puta ostala uskraćena za asistenciju dobre vile...

Pogledajte još