#CHECKIN2016 - Ivan Vitorović: Ove godine je novina da su mnogi se odrekli letovanja na moru zarad letovanja u našem hotelu na Zlatiboru!

Konferenciju će otvoriti Renata Pinžo, pomoćnik ministra - sektor turizam i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. U jednom od panela – ambasadori zemalja sa bogatom turističkom ponudom – Crne Gore, Hrvatske, Turske, Brazila, Izraela i Indije govoriće o problemima ove važne privredne grane u nestabilnim vremenima.

Na panelu "Između rasta i nestabilnosti: Koji su zajednički problemi hotelijera u regionu!" učestvovaće i Ivan Vitorović, generalni direktor kompanije Mona Hotel management d.o.o.

Kako ocenjujete letnju sezonu za nama na Zlatiboru? Da li su domaći turisti zainteresovani za letovanje na planini?

- Letnja sezona je tradicionalno dobra na Zlatiboru, i ove godine je poput prošle godine za 3 kvartal (jul, avgust i septembar) prosečna popunjenost bila 92% tako da smo jako zadovoljni, dok su prihodi porasli za 5%. Odnos domaćih i stranih gostiju je bio 1 prema 2 u korst domaćih gostiju. Ove godine je novina da su mnogi se odrekli letovanja na moru zarad letovanja u našem hotelu.

Uskoro počinje i zimska sezona. Šta očekujete od ove sezone i da li su kapaciteti već rezervisani unapred?

- Očekujemo dobru sezonu. U prilog nam ide i izmenjeni režim zimskog raspusta u Srbiji koji je raspoređen prema regionima. U tolu je prodaja rane rezervacije, a očekujemo popunjenost iznad 90% za period januar ai februara, čak i ako ne bude snega. U martu očekujemo popunje nost na noviu od 70% do 80% i to će zvaistiti od snega.

Da li se dovoljno domaćih turista opredeljuje za srpske planine? Na koji način ih privući?

- Da, dovoljan broj se opredeljuje. Kako ih privući još više? Sadržajem na destinaciji, dobrom ponudom kvalitetnih hotela i proaktivnim pristupom u prodaji.

Sa kakvim problemima se danas susreću hotelijeri?

- Nelojalna konkurencija hotela u državnom vlasništvu koji koriste budžetska sredstva, siva ekonomija u vidu neplaćanja boravišne takse i poreza od strane izdavaoca privatnog smeštaja (apartmana i stana na dan)..

Kompletan program konferencije i informacije o prijavi možete pronaći na linku www.color.rs/checkin2016

checkin2016

Pogledajte još