#CHECKIN2016 - Katarina Cicvarić: Mislim da su mnogi bombardovani jeftinim aranžamanima u okruženju, zaboravili koliko lepote pruža naša zemlja

Konferenciju će otvoriti Renata Pinžo, pomoćnik ministra - sektor turizam i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije. U jednom od panela – ambasadori zemalja sa bogatom turističkom ponudom – Crne Gore, Hrvatske, Turske, Brazila, Izraela i Indije govoriće o problemima ove važne privredne grane u nestabilnim vremenima.

Na panelu "Između rasta i nestabilnosti: Koji su zajednički problemi hotelijera u regionu?" učestvovaće i Katarina Cicvarić, Hotel Palisad - Zlatibor.

Na Zlatiboru uskoro počinje sezona. Šta očekujete od ove zime?

- Hotel Palisad i ove godine očekuje uspešnu zimsku sezonu. Sa završenom rekonstrukcijom i novim ambijentom imali smo uspešnu i prethodnu sezonu, a novu dočekujemo sa raznim aktivnim sadržajima za decu i odrasle, kako bismo upotpunili boravak svojih gostiju. Radionice za decu - slikanje i engleski jezik, razne igre u priorodi , poštovanje tradicije i Božićni program sa unošenjem badnjaka i zajedničkom Badnjom večerom , kao i bogat Novogodišnji program će svakako privući nove goste, a za naše verne goste već godinama unazad obezbediće prijatan odmor.

Da li su vaši gosti pretežno inostrani? Na koji način zainteresovati domaće turiste da više posećuju domaće planine?

- Naši gosti su većinom domaći, zatim “ naši” stranci Crnogorci, Republika Srpska, Makedonci, Bosanci , i manji broj stranaca. Usmerenim marketingom na lokal patriotaizmom. Mislim da su mnogi bombardovani jeftinim aranžamanima u okruženju, zaboravili koliko lepote pruža naša zemlja i da ono što je najjeftinije nije i najpovoljnije.

Kako ocenjujete letnju sezonu na Zlatiboru?

- Zlatibor je destinacija koja ima sezonu tokom cele godine. Posebno smo interesanti za beg iz gradske vrućine leti, tako da tradicionalno beležimo dobru letnju sezonu od jula do avgusta.

Sa kojim problemima se hotelijeri danas najviše susreću?

- Loša infrastruktura, nedostatak kadrova u ugostiteljstvu, nepostojanje tačno definisanog proizvoda Srbije, segmentacija ponude po regijama, a samim time i pravog marketinga u regionu i šire. Neiskorišćenost digitalnog marketinga za predstavljena svih resursa naše zemlje kada je turizam u pitanju.

Kompletan program konferencije i informacije o prijavi možete pronaći na linku www.color.rs/checkin2016

checkin2016

Pogledajte još