Ovi DJ-evi će nas zagrevati za žurku na "Novosadskom Oktoberfestu"!

Pored tri najveće srpske pivare - "Heinekena", "Carlsberga" i "Apatinske", svoje etikete predstaviće i proizvođači zanatskih piva kao različiti i uvoznici piva iz svih delova sveta.

Bogat muzički program čine: Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Gift, Ničim izazvan, The Frajle, Jurassic Rock, Štikle i vikleri i veliki broj domaćih DJ-eva.

Prvog dana slušaćemo DJ Srđana Jekelića, Prvi Radio od 17 časova, a nakon toga, od 18 časova, DJ Sašu Radanovića, Radio Signal.

Drugog dana od 13 do 15 časova slušaćemo muziku sa O radija, a sa nama će biti glavni urednik radija Peđa Novković. Od 15 do 17 časova ponovo ćemo slušati DJ Sašu Radanovića, a od 17 do 19 časova muziku koju bira voditelj Radija 021,Jovan Stojanović Cope.

Jovan Stojanović Cope
Jovan Stojanović Cope

Razgovarali smo sa njima o tome šta možete da očekujete od muzike tokom zagrevanja za Novosadski Oktoberfest, kao i o tome šta oni očekuju od ove manifestacije:

Saša Radanović
Saša Radanović

Šta će to posetioci Novosadskog Oktoberfesta moći da čuju tokom tvog nastupa, koji tip muzike?

Cope: Puštaću sve ono što slušaoci Radija 021 mogu čuti svakoga dana na frekvenciji 92,2 i nešto što ja privatno volim da slušam od Black Keys do Blosomssa, koji su pravo ozveženje na muzičkoj sceni.

Saša: Moći će da čuju muziku koju prezentujem u klubovima u kojima radim i muziku koja se emituje na novosadskom Signal Radiju. To će biti uglavnom komercijalni House, Dance i Electro Music.

Srđan: Što se tiče mog nastupa na Novosadskom Oktoberfestu ona će biti u skladu sa muzičkom šemom Prvog radija. Znači pravi i probrani hitovi domaće zabavne muzike.

Peđa: Zbog različitih okolnosti na koje, na žalost, ne možemo da utičemo u ovom trenutku, O radio neće imati svog DJ-a na Oktoberfestu (za razliku od nekih ranijih manifestacija na kojima smo imali naše radijske DJ-eve). Ovoga puta opredelili smo se da zabavu na Oktoberfestu u subotu upotpunimo plejlistom koji su pripremili naši muzički urednici Bea Kovač i Dušan Majkić. Ta lista se, siguran sam, neće puno razlikovati od muzike na koju su inače navikli slušaoci O radija, biće to miks aktuelne domaće i strane urbane muzičke scene - od Bastille i Kings of Leon do Kawasaki 3P i Artan Lilija.

Srđan Jekelić
Srđan Jekelić

Šta misliš o ideji Oktoberfesta u Novom Sadu?

Cope: Sama ideja Oktoberfesta mi je odlična. Ja kako sam stigao sa mora listam fotografije iz Praga. I moram priznati da sam veliki ljubitelj piva i kobasica (ko bi rekao). Nisam nikada bio na Oktoberfestu i ovo mi je odlična prilika da vežbam za odlazak u Nemačku.

Saša: Mislim da je ideja sjajna i podržavam je. Novom Sadu fali sjajnih događaja i mislim da je ovo jedan od tih.

Srđan: Mislim da je ideja sjajna. Ona doprinosi spajanju evropskih gradova i kultura. Za one koji nemaju prilike da da odu u Minhen imaće priliku da se uvere da je Oktoberfest jedan od najvećih festivala na svetu.

Peđa: Mislim da je ideja odlična i čudi me da već ranije to nije pokrenuto. U moru različitih festivala koje Novi Sad ima tokom godine, mislim da je Oktoberfest prava stvar za zatvaranje sezone.

Predrag Novković
Predrag Novković

Pivo, kobasice, perece... koja je tvoja idelna kombinacija za Oktoberfest?

Cope: Dobitna kombinacija mi je kobasica sa sirom i naravno veliko pivo.

Saša: Naravno pivo i kobasice :).

Srđan: Uhhh ovo je baš izazov. Ako se baš moram odlučiti onda su pivo i kobasice savršena kombinacija.

Peđa: Pivo i kobasice, čini mi se da je to sasvim dovoljno 🙂

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se naći na portalu i prodajnim mestimaGIGSTIX-a,a detalje o rezervaciji stolova i programu pogledajte na web adresi www.oktoberfest2016.rs

OktoberFest_web_banner_insta

Pogledajte još