Poznate ličnosti na prijemu povodom Nacionalnog praznika Austrije

0

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner poručio je na prijemu povodom Nacionalnog praznika Austrije, da će EU i posle Bregzita opstati i da ćemo imati Uniju sa Srbijom kao članicom. Himne Austrije i Srbije, na prijemu u Skupštini grada Beograda, otpevao je hor grada Požarevca, a Ajgner je objasnio da je odlučeno da hor iz Požarevca nastupi, ne samo što je već imao nastupe u Beču, već i zato što dolazi iz regiona odakle se u Austriju doselio veliki broj gastarbajtera.

ivana-jordan-6

Prijemu su prisustvovali gosti iz političkog, društvenog i diplomatskog sveta, kao i poznate ličnosti, među kojima je bila i pevačica Ivana Jordan.

ivana-jordan-1

Velika posećenost ovom prijemu potvrđuje dobre odnose između Srbije i Austrije. Imala sam prilike da razgovaram da mnogim predstavnicima austrijskog poslovnog sveta koji sarađuju sa Srbijom i opšte raspoloženje njihovo prema našoj zemlji je izuzetno pozitivno. Vole da rade sa nama zbog otvorenosti duha koji imamo, metopolskog daha Beograda, zbog ozbiljnosti u prustupu i radu koji je takođe prisutan. Lepo je čuti takve komentare od stranih predstavnika jer smo često strogi prema sebi i volela bih da smo svesni svojih kvaliteta kao narod i država i da te prednosti stavljamo u prvi plan„, rekla nam je Ivana.

ivana-jordan-4

ivana-jordan-8

Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.