Mesto za proslavljanje svih fandoma: BeoKon - Belgrade Comic Con od 4. do 6. novembra u Domu omladine

BeoKon je mesto za proslavljanje svih fandoma – filmova, knjiga, strip serijala, video igara, TV serija, kultnih autora, manje ili više opskurnih subkultura i svega drugog bitnog u svetu naučne, epske i urbane fantastike, odnosno gikovštine kao takve.

BeoKon je događaj koji će Beogradu konačno pružiti priliku da pod jednim krovom okupi sve znamenite franšize alternativne pop-kulture, koja se odavno više ne može smatrati toliko „alternativnom" i koji će izrasti u ozbiljnu regionalnu konvenciju zbog koje će mnogi želeti da doputuju u naš grad.

Na osnovu dosadašnje posete očekujemo između 5.000 i 10.000 posetilaca tokom tri dana trajanja konvencije.

Izložba Alan Ford

Uz podršku Italijanske Ambasade i Italijanskog institita za kulturu u Beogradu, na BeoKon dovodimo ekskluzivnu izložbu tabli stripa „Alan Ford“ Magnusa i Bunkera, koji zbog svog osobitog smislma za humor uživa poseban, kultni status u celoj bivšoj Jugoslaviji. Prvi broj „Alana Forda“ u Italiji je izašao 1969. godine, dok je u Jugoslaviji preveden i objavljen svega tri godine kasnije, toliko se zapativši da se povremeno pričalo da je kod nas popularniji nego na italijanskom tržištu. Citati iz „Alana Forda“ postali su deo našeg svakodnevnog govora, te u tom duhu biramo i moto ovogodišnjeg BeoKona: „Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.“

Prvi BeoKon organizovan je ranih 1980-tih, od strane Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“. Služio je kao platforma tadašnje gikovske scene u Beogradu i bivšoj Jugoslaviji, i domaćoj publici predstavio je mnoge nove naslove i zanimljive goste.

Tokom devedesetih, kao i previše toga u našoj zemlji, i BeoKon je zamro.

Color Press Grupi i Sakurabani biće posebno zadovoljstvo da podignu prvu domaću konvenciju kao brend. Stoga vas od 4. do 6. novembra očekuje raznovrstan i uzbudljiv program, kao i poznati gosti iz inostranstva.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima i sajtu Eventima, po cenama komplet za sva tri dana: 800 dinara, ili dnevna karta: 350 dinara po danu.

Program Beokona možete pogledati na linku www.beokon.rs

Pogledajte još