#CHECKIN2016 – Bojan Zečević: Turizam niko ne predstavlja kao jednog od najvećih izvoznika!

0

Prva regionalna konferencija o trendovima u hotelijerstvu "Check In 2016" održana je u petak, 28. oktobra, u punoj sali Master centra na Novosadskom sajmu.

Konferencija je okupila lidere u hotelijerskoj industriji i turoperatori iz celog regiona koji su govorili o problemima u ovoj industriji, trendovima, digitalizaciji, izazovima bezbednosti i ostalim aktuelnim temama. Svi učesnici složili su se da država, hotelijeri, turističke agencije i turistički radnici moraju raditi zajedno na poboljšanju trenutne situacije.

Moderator panela „Istine i zablude u hotelijerskoj matematici: Da li povećan broj dolazaka znači i veći ADR“ bio je Bojan Zečević, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koji nam je tokom konferencije rekao:

Ako govorimo o hotelskom tržištu, ono što možemo da kažemo jeste da se hotelsko tržište razvija, prosto otvaraju se novi hoteli i povećava se nešto što mi zovemo konkurencijom. Međutim, ono što je dobro je da raste biznis i ako pogledate malo rezultate, pre svega hotela u glavnim centrima, tu su performanse poboljšanje u odnosu na prethodnu godinu…

Kompletan razgovor poslušajte u videu:

Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.