NOVOSADSKI OKTOBERFEST – Miloš Vučević: Dočekali smo da duh bavarske i nemačke dođe u Novi Sad

0

U petak 28. oktobra u 19 časova u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore i predstavnice nemačke nacionalne manjine u Srbiji.

Nakon zvaničnog obraćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vućević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio pivsko bure i time je na simboličan način otvorio manifesteciju koju po prvi put u Novom Sadu organizuju Color Press Grupa i Novosadski sajam, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević je rekao:

Novi Sad se uvek trudio da bude poseban i drugačiji. Drugačiji od onih gradova koji su možda slični po arhitekturi i demografiji, geografiji. Mi smo u našim različitostima, kroz naše građane, kroz različite jezike, kroz različite akcente, uvek isticali tu neku posebnost i u toj posebnosti uvek bili jedinstveni.“

Kompletno obraćanje gradonačelnika poslušajte u videu:

Foto: Mladen Sekulić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.