NOVOSADSKI OKTOBERFEST – Alexander Jung: Veoma sam impresioniran, ovde je skoro kao u Minhenu!

0

U petak 28. oktobra u 19 časova u auli Master centra Novosadskog sajma svečano je otvoren Novosadski Oktoberfest. Na otvaranju su govorili: Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Alexander Jung, zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, predstavnici Nemačko-srpske privredne komore i predstavnice nemačke nacionalne manjine u Srbiji.

Nakon zvaničnog obraćanja medijima i prisutnima gradonačelnik Miloš Vućević je uz pomoć drvenog čekića svečano otvorio pivsko bure i time je na simboličan način otvorio manifesteciju koju po prvi put u Novom Sadu organizuju Color Press Grupa i Novosadski sajam, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Tim povodom zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu, Alexander Jung je rekao:

Veoma sam impresioniran, ovde je skoro kao u Minhenu. Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu da budem ovde na prvom Oktobefestu i to u posebnoj godini za Nemačku. Robert Čoban je organizovao Oktoberfest u Novom Sadu u godini kada u Nemačkoj obeležavamo 500 godina od usvajanja Zakona o čistoti piva.“

Kompletno obraćanje poslušajte u videu:

Foto: Mladen Sekulić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.