Danas počinje BeoKon – Belgrade Comic Con – konvencija globalne pop-kulture!

0

Color Press Grupa u saradnji sa Sakurabanom i udruženjem "Lazar Komarčić" organizuje konvenciju „BeoKon – Belgrade Comic Con“ od danas do 06. novembra 2016. u Domu omladine Beograda.

BeoKon je mesto za proslavljanje svih fandoma – filmova, knjiga, strip serijala, video igara, TV serija, kultnih autora, manje ili više opskurnih subkultura i svega drugog bitnog u svetu naučne, epske i urbane fantastike, odnosno gikovštine kao takve.

Današnji program počinje u 14 časova televizijskom projekcijom (al’ na velikom platnu): „Westworld“, epizode 1 i 2. Nakon toga od 16 časova slavimo 50 godina serije koja je promenila sve – „Zvezdane staze“ – Pola veka Star Treka. Od 18 časova sledi program za ljubitelje najpopularnije serije današnjice – GoTovanje uživo – Rasparčavanje šeste sezone „Igre prestola“, bez anestezije.

Od 20 časova sledi susret s počasnim gostom BeoKona: Stivenom Eriksonom, jednim od najznačajnijih stvaralaca epske fantastike ne samo današnjice, već i u istoriji žanra.

Još zanimljivog programa očekuje vas u drugoj sali, a kompletan program pronađite na sajtu beokon.rs.

BeoKon je događaj koji će Beogradu konačno pružiti priliku da pod jednim krovom okupi sve znamenite franšize alternativne pop-kulture, koja se odavno više ne može smatrati toliko „alternativnom“ i koji će izrasti u ozbiljnu regionalnu konvenciju zbog koje će mnogi želeti da doputuju u naš grad.

Na osnovu dosadašnje posete očekujemo između 5.000 i 10.000 posetilaca tokom tri dana trajanja konvencije.

Prvi BeoKon organizovan je ranih 1980-tih, od strane Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“. Služio je kao platforma tadašnje gikovske scene u Beogradu i bivšoj Jugoslaviji, i domaćoj publici predstavio je mnoge nove naslove i zanimljive goste.

Tokom devedesetih, kao i previše toga u našoj zemlji, i BeoKon je zamro.

Color Press Grupi i Sakurabani biće posebno zadovoljstvo da podignu prvu domaću konvenciju kao brend. Stoga vas od danas do 6. novembra očekuje raznovrstan i uzbudljiv program, kao i poznati gosti iz inostranstva.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima i sajtu Eventima, po cenama komplet za sva tri dana: 800 dinara, ili dnevna karta: 350 dinara po danu.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.