LAGUNA PREDSTAVLJA: "Ljubav malim slovima" - Fransesk Miraljes

Kada se Samuel de Hun, usamljeni profesor germanistike, probudi 1. januara ubeđen je da mu predstojeća godina neće doneti ništa više od novih pasivnih glagola i ustaljenih fraza. Ali onda će se u njegov stan u Barseloni ušunjati neočekivani gost… Koji odbija da ode…

Mišima, tigrasti mačak, podstaći će Samuela da napusti okrilje svojih omiljenih knjiga, stranih filmova i klasične muzike i zakorači u svet (praktično iza ćoška) u kojem nikada pre nije bio i sretne ljude koje pre nije sretao (mada stanuju pored njega). Da sve bude još zanimljivije, katalonski mačak odvešće ga do Gabrijele, žene za koju je, kako je mislio, odavno izgubio, i pokazaće mu da se ljubav ponekad krije u malim slovima.

- Divna mala knjiga koja će vas podsetiti da prigrlite život i ljude oko sebe, i ohrabriti da se prepustimo sitnim slučajnostima koje nas vode do ljubavi - navodi "BookPage".

- Nadasve šarmantan roman koji je uspeo da u jednu divnu romansu uplete domaćeg mačka Mišimu, sudbinu, Getea, Kafku i Rilkea i mnogo lepe muzike. Ovo je priča koja nam razotkriva čaroliju svakodnevice, a Samuel je junak kojeg ćete odmah zavoleti - piše Kirkus Reviews.

Pogledajte još