LAGUNA PREDSTAVLJA: "Isečci vremena" - Vuk Drašković

- Između korica ove knjige samo su neki od mojih tekstova, govora ili intervjua, od jeseni 1989. pa do proleća 2016. godine. To je period duži od četvrtine veka, trećina dobrog ljudskog života. Ova knjiga štampa se 2016, a danas kao da je 1990. Sve što čitamo u većini novina, sve što slušamo na televizijama, na pres-konferencijama, na mitinzima, čitali smo i slušali i gledali pre dvadeset šest godina. Današnji mladi ljudi u Srbiji to ne pamte, niti pamte nesreću koja je usledila i njene ondašnje korifeje - rekao je Vuk Drašković.

Pričajući dalje o ovom delu, on je dodao da su u knjizi kamenčići, isečci onog što je govorio i pisao, a čije bi celovito objavljivanje zahtevalo čitave tomove.

- Najsažetije moguće, nastojao sam da čitaoca, pa i sebe samoga, podsetim na ono što je suština i neprekinuta nit mog političkog, a i književnog rada u tom dugačkom razdoblju na tragičnom razmeđu dva stoleća. Pre ulaska u političku arenu i pre uspostavljanja višestranačja u Srbiji i Jugoslaviji, u intervjuu zagrebačkom magazinu Start, zastrepeo sam od dolazećeg zlog vremena u kome će nestati jedne velike države i njene šarene, etničke i verske 'kože leoparda'. Od tada, pa u svim narednim godinama, snagu sam trošio u suprotstavljanju obmanama, smrti i mržnji, osuđivan i na smrt od državnog poretka u Srbiji Slobodana Miloševića.

Pogledajte još