Sutra počinje prodaja ulaznica za jubilarni 10. Festival nauke

Festivalske karte, po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanje manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu.

Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A i 11.

Doplatna ulaznica potrebna je samo za fizičko-laserski šou Univerziteta Lund iz Švedske, po ceni od 100,00 dinara i kupovaće se na blagajni na licu mesta. Broj mesta je ograničen.

Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz. Prva dva dana Festivala nauke, četvrtak i petak, namenjeni su prvenstveno za školske posete, dok su subota i nedelja porodični dani.

Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi. Misija Festivala nauke jeste veći značaj obrazovanja u društvu, kroz zanimljive, moderne i nove metode.

Deveti Festival nauke, za četiri dana, posetilo je 28.000 ljudi, od kojih se više od 20.000 učenika, iz 350 osnovnih i srednjih škola, uz pomoć nauke zabavljalo se zajedno sa 600 naučnih demonstratora i naučnika dokazujući da uz pomoć nauke čuda mogu biti svuda.

Generalni sponzor Festivala nauke je kompanija NIS, koja u skladu sa korporativnim sloganom “Budućnost na delu”, podržava aktivnosti i inicijative usmerene na razvoj i primenu novih tehnologija i inovacija. Ovakva podrška je još jedan način na koji NIS doprinosi ostvarivanju naučnih i tehnoloških dostignuća na koje se kompanija oslanja u svim oblastima svog poslovanja.

Prijatelj manifestacije je mts. Podrška Festivalu su Centar za promociju nauke, Austrijski kulturni forum i Francuski institut.

Sponzori desetog Festivala nauke su: EPS, Erste banka, National Geographic, Beogradski sajam i Grafix.

Pogledajte još