Digitalno doba za celu porodicu - Održana četvrta po redu #TeenTalk konferencija u Beogradu

teen-talk-4

Preko 200 tinejdžera provelo je dan prepun uzbuđenja, zabave, edukacije i novih poznanstava. Konferenciju, jedinu u regionu koja je posvećena mladima, otvorio je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić koji je prisutnima skrenuo pažnju na odgovornost i problem vršnjačkog nasilja, što je centralna tema ovogodišnje konferencije: „Jedna reč može da znači puno, i lepa i ružna. Svi mi predstavljamo svoje roditelje i okruženje zato budite odgovorni!

Pored njega, domaćin programa je bio i popularni TV voditelj Galeb Nikačević.

teen-talk-14

teen-talk-35

Na panelu o generacijskom jazu na kraju zaključeno je da je najveći jaz između roditelja i tinejdžera zapravo digitalne prirode. Odmah potom Unicef je predstavio svoj novi projekat pod nazivom "Fejseri" koji promoviše mlade ljude koji se bave društveno korisnim radom, promovišući rad Unicef-a.

teen-talk-58

teen-talk-61

Panel koji je obradio temu kako biti kul i bezbedan na netu privukao je veliku pažnju tinejdžera. Društvene mreže su medij i ozbiljan psihološki test. Na njima se vide sve aspiracije i želje korisnika. Mladima je poslata poruka da je bitno da ostanu u kontaktu sa realnošću dok grade sebe kao brend na društvenim mrežama. Predstavljen je Telenorov servis Capture, koji je jedinstven po tome što korisnicima pruža bezbedno čuvanje fotografija online. Veliki broj mladih u sali se izjasnio da im je ovaj servis već omiljen jer je siguran način da sačuvaju odnosno dele svoje fotografije sa prijateljima.

teen-talk-130

Usledili su edukativni paneli o prvom seksualnom iskustvu, modelima uzora mladih i nasilju u školama. Nakon toga publika je imala priliku da uživa u muzičkom nastupu filharmonijskog orkestra gitara "Duško Trifunović". Konferenciju je zatvorio tradicionalni panel o YouTube zvezdama.

teen-talk-84

teen-talk-69

teen-talk-100

teen-talk-117

Teen Talk 2016 su podržale mnoge poznate ličnosti koje su uzori mladima. Ove godine sa tinejdžerima su se družili Luka Raco, Sara Jovanović, Boris Trivan, Tatjana Vojtehovski, Igor Todorović, Aida Đedović, Milan Vučičević, Ružica Čupić, Daško Milinović, Čaba Silađi, Ivona Pantelići mnogi drugi.

Konferenciju su podržali Coca-Cola, BIG Pica, Unicef, Dom omladine Beograda i Bambi.

teen-talk-29

Pogledajte još