RADE REAGOVAO: Šerbedžija traži izvinjenje hrvatskog ministra

0

Glumac Rade Šerbedžija uputio je preko svog advokata dopis hrvatskom ministru branitelja Tomi Medvedu zbog osude njegovih navodnih izjava, tražeći izvinjenje.

Naime, više hrvatskih braniteljskih udruženja i rodoljuba zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova zabranu nastupa Radetu Šerbedžiji na minimum pet godina „zbog ozbiljnog ugrožavanja bezbednosti prouzrokovane revoltom branitelja i njihovih udruženja isprovociranih javnim nastupima Šerbedžije“.

Šerbedžija je preko svog advokata poslao dopis hrvatskom ministru branitelja Tomi Medvedu zbog osude njegovih navodnih izjava, tražeći izvinjenje.

Na temelju pisanja nama nepoznatih portala i bez provere autentičnosti izjava, pa i bilo koje informacije kod gospodina Šerbedžije, on je doveden u situaciju da je prisiljen da demantuje ono što nije rekao. Štaviše, nije izneo niti jednu aluziju u tom smislu – napisao je Šerbedžijin advokat Čeda Prodanović.

Medved je osudio Šerbedžijine izjave koje je, navodno, dao na predstavljanju svoje knjige „Stranac (izabrane pesme)“.

Njegov navedeni javni istup se u suštini može svesti na izražavanje pacifističkog stava i osudu negativnih pojava, implikacija i posledica koje su ratna događanja na prostoru bivše Jugoslavije izazvala. Tom prilikom, suprotno navodima iz saopštenja, Šerbedžija nije spomenuo, niti aludirao u bilo kojoj rečenici na Domovinski rat, hrvatske branitelje, stradalnike ili hrvatske ratne heroje. Isto tako, nije spominjao Tribunal u Hagu, kao ni suđenja koja su pred njim sprovođena – naveo je Prodanović.

Prodanović na kraju predlaže ministru da proveri navode i traži javno izvinjenje.

Smatramo da Rade Šerbedžija zaslužuje javno izvinjenje vašeg ministarstva – nevedeno je u dopisu.

Međutim, ministar Tomo Medved nije se izvinio.

S obzirom na to da vaš klijent nije reagovao na izjavu objavljenu u „Slobodnoj Dalmaciji“, Ministarstvo hrvatskih branitelja je smatralo potrebnim izdati saopštenje – naveo je Medved.

Podsetimo, hrvatsku javnost naljutila je Šerbedžijina izjava da su „bitange uništile Jugoslaviju“.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva Nadlanu.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.