2 CELLOS ODUŠEVLJENI KRALJEM FOLKA: Šaban je srpski Mocart!

0

NULL

Violončelisti iz Hrvatske Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao dvojac 2 Cellos, pesme s novog albuma premijerno će izvoditi uživo 25. marta u Kombank areni.

Šaban je srpski Mocart. Njegove pesme bismo vrlo rado svirali na svojim koncertima klasične muzike. Dobili smo poziv da budemo gosti kod Emira Kusturice na njegovom festivalu i onda bi baš to bila fora. Balkan je plodno tlo kad je reč o hrani i ženama, o svemu. Fascinantno je koliko talenata dolazi iz Hrvatske, Srbije… Dovoljno je da pogledate sport i kulturu – objašnjava Stjepan.

Dečko pevačice Jelene Rozge otkriva da se na novom albumu neće naći nijedna filmska tema s prostora bivše Jugoslavije.

U Areni ćemo prvi put svirati pesme s novog albuma, čuće se filmska muzika, a kasnije rokenrol. Za domaće teme neće biti mesta, ali na bisu hoće. Mi ne želimo da se limitiramo na jedno područje – jasan je Hauser.

Ovaj popularni duo stekao je svetsku slavu obradom planetarnih hitova, a često nastupa i s čuvenim Eltonom Džonom.

Za pet godina imali smo više od 1.000 koncerta i gotovo smo stalno na turneji. Odlučili smo da stanemo malo na loptu. Zdrav sam fizički, ali sam malo mentalno otišao – smeje se Stjepan.

Luka kaže da mu više ne smetaju kolegine promene raspoloženja.

Često se posvađamo. Sad se znamo u dušu. Mnogi misle da smo u vezi – zaključuje Luka, dok Stjepan dobacuje kroz osmeh da bi konačno to mogli i da priznaju.

Energičnom i emotivnom obradom legendarnog hita „The Show Must Go On“, Luka i Stjepan odali su počast neprežaljenom, harizmatičnom frontmenu grupe Kvin Frediju Merkjuriju.

Napokon je došla na red i pesma te grupe. Oduvek smo hteli to da napravimo, a obeležavanje 25. godišnjice od Fredijeve smrti bila je savršena prilika da mu napokon odamo počast. Nije bilo lako jer su njihovi aranžmani zahtevni – rekao je Stjepan Hauser.

Izvor: Kurir

Foto: stjepanhauser / Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.