ZABELELA SE SRBIJA: Sneg na jugu, u ostatku Srbije za 7 dana!

0

U višim predelima po Srbiji jutros je pao sneg, a najviše ga ima na Kopaoniku. Zabelilo se i u Nišu, Vranju i još nekoliko gradova u južnim delovima Srbije.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na Kopaoniku visina snežnog pokrivača iznosi čak 12 centimetara, a na Crnom vrhu devet centimetara.

U Dimitrovgradu je izmereno sedam centimetara snega, u Negotinu, Zaječaru i Sjenici tri, Leskovcu dva, u Kuršumliji jedan. Sneg je jutros pao i u Nišu.

– U toku pre podneva snežnih padavina bilo je na jugoistoku, jugozapadu i jugu zemlje. Do kraja dana očekuje se prestanak padavina – navodi za „Blic“ Goran Mihajlović iz RHMZ.

Jutro u Vojvodini je vedro i sunčano, a slično je i u Beogradu. Ne računajući planine, temperatura se kreće oko minus jedan i minus dva stepena.

U ovim delovima Srbije danas se ne očekuju padavine i trebalo bi da se zadrži sunčano vreme.

– Snega u Beogradu neće biti ni u narednih sedam dana – kaže Mihajlović.

Sutra u Srbiji neće biti padavina. Kako navode meteorolozi, jutro će biti hladno, uz slab i umeren mraz. Jutarnja temperatura kretaće se od minus osam do minus dva. Tokom dana preovladavaće sunačno vreme, uz temperaturu od nula do pet stepeni.

Izvor: blic.rs

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.