PREKINULI SARADNJU: Boris Beker više nije Đokovićev trener!

0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da raskine saradnju sa nemačkim trenerom Borisom Bekerom.

Nemački „Bild“ preneo je da je Đoković odlučio da ne produži saradnju sa nemačkim trenerom.

Đoković i Beker saradnju su počeli krajem 2013. godine. Pod njegovim vođstvom Srbin se vratio na prvo mesto na ATP rang listi. Međutim, Đoković je u finišu ove sezone izgubio prvo mesto na ATP listi, a onda su pojedini mediji objavili da će Beker i srpski teniser da raskinu saradnju.

Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke – rekao je Đoković.

Bekeru je ugovor istekao na kraju sezone. Nemac i Srbin su do sada imali dogovor da na kraju svake sezone sumiraju učinjeno, a potom da odluče da li će nastaviti saradnju. Ovog puta su odlučili da ne produže saradnju i da se rastanu na prijateljski način.

Đoković je sa Bekerom osvojio 25 ATP trofeja, od čega šest Gren slem titula. Po dva Otvorena prvenstva Australije i Vimbldona, odnosno po jedan Rolan Garos i Otvoreno prvenstvo SAD.

Izvor: Kurir sport

Foto: djokernole / Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.