Sok od šargarepe za savršeno zdravlje i veću energiju

Šargarepa sadrži velike količine beta-karotena, minerala, antioksidanasa i vitamina A koji pomažu da telo ostane zdravo.

Sok od šargarepe često se preporučuje kao vitaminski napitak svima koji imaju neke zdravstvene probleme, ali i onima koji žele da tokom celog dana budu puni energije. Kako bi imao bolji ukus možete da dodate pomorandžu, jabuku i đumbir, a stručnjaci savetuju da popijete bar jednu čašu dnevno ovog zdravog napitka.

ŠTITI OČI

Šargarepa je odlična za oči, sadrži veliku količinu beta - karotena koji se u organizmu pretvara u vitamin A. Ovaj vitamin povoljno utiče na mrežnjaču oka i pomaže prilikom stvaranja rodopsina, pigmenta zahvaljujući kome dolazi do stvaranja fotoreceptorskih ćelija uz pomoć kojih noću bolje vidimo.

JAČA SRCE

Šargarepa i njen sok sadrže razne antioksidanse koji zajedno štite naše srce. Istraživanja su pokazala da uzimanje namirnica sa visokim sadržajem karotenoida uveliko smanjuje rizik od dobijanja srčanih bolesti.

ČISTI TELO

Velike količine vitamina A, koji šargarepa sadrži, pomaže jetri u izbacivanju toksina iz našeg tela. Ovo povrće, takođe, smanjuje nakupljanje žuči i masti u jetri, a njegova vlakna čiste creva i olakšavaju probavu.

Izvor: Novosti

Pogledajte još