Svet u 2017. - poslušajte obraćanje ministarke Ane Brnabić na otvaranju konferencije

Na konferenciji se govorilo o tome šta nas očekuje u narednoj godini, a neke od tema su bile izbeglička kriza, Evropska unija, energetika, ekonomija, privreda, preduzetništvo, demetropolizacija, LGBT prava i turizam i mnoge druge.

Na otvaranju konferencije govorili su predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković, premijer Srbije, Aleksandar Vučić i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Ana Brnabić, koja je tokom svog obraćanja rekla:

"Danas je fokus na digitalizaciji i temi koja je ustvari meni najbliža srca, jer je važna za Srbiju, važna i za svet. Vlada Republike Srbije je digitalizaciju prepoznala i imamo mnogo važnih stvari da završimo. Od kada je Vlada Srbije na inicijativu premijera osnovala IT savet, obišla sam razna mesta na svetu da vidim šta se dešava. Bili smo u Kini na svetskoj internet konferenciji. Uprkos činjenici da EU kroz razne programe ulaže u startapove i inovacije, većina vodećih kompanija je u Kaliforniji. Zato i mi moramo mnogo toga da uradimo. Svet ide u jednom pravcu, to su neki izazovi sa kojima će morati da se suoči i Vlada, i Srbija, i javna preduzeća, kako ne bi bili isključeni iz dalje konkurentnosti u svetu."

Kompletno obraćanje poslušajte u videu:

Pogledajte još