U SUSRET PRAZNICIMA: Ekskluzivni snimak folk zvezda u novogodišnjoj pesmi s početka devedesetih (VIDEO)

0

Danas nije neuobičajeno da razni TV kanali snimaju novogodišnje pesme sa poznatima ličnostima, ili pak bez njih. Međutim, sada vam prikazujemo snimak koji slobodno možemo nazvati "pionirom" kada govorimo o počecima ove tradicije u medijima.

Specijalno za emisiju „Muzička kutija“ NS Plus kanala, davne 1993/1994 godine braća Kožić (nekadašnji članovi grupe „Ruž“) napisali su tekst i komponovali novogodišnju pesmu „Reka ljubavi“.

Autorka i voditeljka emisije Nataša Ilić, okupila je poznata imena tadašnje folk scene i uspela da napravi prvu zajedničku numeru ove vrste, što je za to vreme u radu televizije bilo više nego inovativno.

Pored Dare Bubamare, Slavka Banjca, Maje Marijane, Kebe, Jami, Bekija Bekica, Merime Njegomir, Miroslava Ilića, Ane Bekute, Saše Popovića, Zlate Petrovic, Ivane Olujic, Dobrivoja Topalovica, Sene Ordagic, Maje Marijane, Radeta Jorovica, pojavili su se i Milan Babić i Vukica Veljović koji na žalost više nisu među nama.

Zanimljiv tekst, nalik nekom ozbiljnom filozofskom i životnom štivu, iznenadio je poznate pevače tada, ali su profesionalno uradili ono što se od njih tražilo. Spot je sačuvan zahvaljujući RTV-u, gde autorka danas radi.

Foto: PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.