NAPAD U BERLINU: Kamion uleteo na božićni vašar, najmanje devetoro mrtvih (VIDEO)

Policija sumnja da se radi o ciljanom napadu.

Lokalni mediji navode da je kamion uleteo u pijacu ispred memorijalne crkve Kajzer Vilhelm. Prve fotografije pokazuju da je nekoliko štandova uništeno.

Policija veruje da se radi o namernom napadu na pijacu koja se nalazi u jednom od najpopularnijih kvartova za šoping, prenosi BBC. Kako prenosi "Gardijan", policija je uhapsila vozača kamiona, dok je suvozač poginuo prilikom nesreće.

Naime, policija je nedaleko od mesta gde je kamion uleteo u štandove uhapsila osobu za koju se sumnja da je odgovorna za zločin.

Jedan portparol policije je rekao da se pretpostavlja da je ta osoba, uhapšena na osnovu opisa dobijenog od svedoka, upravljala kamionom. Osumnjičeni se trenutno saslušava, kako bi se istražio čitav slučaj, a portparol policije nije mogao da kaže koje je nacionalnosti. Policija prenosi da pretraga kamiona traje i da još nema podataka o njegovom tovaru.

Suvozač je pronađen mrtav u kamionu, i on je, prema portparolu policije, umro usled posledica udara.

Kako navode očevici, ceo kvart je blokiran, zavladala je panika među okupljenima, a na lice mesta ubrzo su došle brojne medicinske ekipe.

Tamošnja policija apelovala je na građane da ostanu u svojim domovima i da ne šire glasine o napadu, kao i da istraga treba da pokaže da li se radi o napadu ili nesreći.

Dok je nemačka policija uhapsila osobu osumnjičenu da je upravljala kamionom, transportna firma iz Poljske se javila i iznela sumnju da bi vozač mogao biti njihov zaposleni.

Kamion-ubica imao je poljske tablice iz regiona Gdanska, a pripadao je jednom transportnom preduzeću iz mesta Grifoni.

Vlasnik poljske firme, kako prenose nemački mediji, rekao je bi kamionom trebalo da je upravljao njegov ro đak, koji je veoma odgovorna osoba.

On je trebalo da iz Nemačke preveze 25 tona čelika, ali je transport odložen za sutra.

Vlasnik preduzeća pretpostavlja da je neko ukrao kamion i da se njegovom radniku nešto dogodilo, jer je od danas po podne izgubio svaki kontakt s njim.

Izvor: Blic

Pogledajte još