SPREMNI ZA NOVOGODIŠNJU TRPEZU: Horoskop otkriva šta najviše volite da jedete

Proverite šta vaš horoskopski znak govori o vašim prehrambenim navikama i omiljenim namirnicama.

Ovan je temperamentan znak koji uživa u spontanosti, ali u kuhinji preferira "proverena" rešenja. Svinjske krmenadle i pečena piletina za vas su omiljena jela.

Bik je tvrdoglav znak, ali na trpezi pokazuje svoju osećajnu i dobrodušnu stranu. Obožavate da delite jelo sa vama dragim ljudima, a uz to ste vrstan poznavalac vina, piše "Punkufer".

Blizanci obožavaju da jedu , ali to čine na odgovaran način, odnosno po nekoliko puta dnevno, u manjim porcijama. Ne zaboravite na fizičku aktivnost kada preterate s obrokom!

Rak voli porodicu, tradiciju i domaću kuhinju. Supe i pečenja nalaze se visoko na listi omiljene hrane. Uz to, imate neodoljivu potrebu za slatkim, koju teško zadovoljavate.

Lav žudi za savršenstvom u svemu, pa tako i u hrani. Uvek ste u potrazi za novim restoranom i dobrom klopom, a smatrate da je vrhunsko jelo vredno svake uložene pare i vremena za pripremu.

Device su perfekcionisti koji naviše uživaju u hrani koja je dobra za njihov organizam. Obroci od nemasnih proteina, organskog povrća i voća za vas su pravi hit.

Vaga je esteta. Zato i ne čudi što vas privlače jela jarkih boja – od dobro začinjene šnicle i ukusnih morskih plodova do savršeno dekorirane poslastice, vi tu ne radite razliku.

Škorpija je skeptična po prirodi, pa nije uvek spreman da isproba hranu koja miriše i izgleda drugačije od uobičajenog. Zato će vas najviše obradovati šnicla s krompirom i salatom, piše "Punkufer".

Strelac
obožava da istažuje nove ukuse i kuhinje svijeta. Što neobičnije za njega je bolje i ukusnije. Naročito uživa u meksičkim i tajlandskim specijalitetima.

Jarac je organizovan i njemu nije problem da satima istražuje savršeno mesto za ručak. Ipak, najčešće bira jednostavna jela – na primer od piletine, s kojima je teško pogrešiti.

Vodolija brine o životnoj sredini pa samim tim preferira organske proizvode. Osim klasičnih vegetarijanskih obroka, on uživa u zdravim napicima, orašastim plodovima i sušenom voću.

Ribe uživaju u lepoj i slatkoj hrani, pa se na lestvici najomiljenijih jela nalaze raskošni dezerti poput čokoladnog musa. O prženoj i pečenoj ribi, nećemo ni govoriti.

Izvor: Alo!

Pogledajte još