NESREĆA NA AUTO-PUTU: Dva migranta poginula, među povređenima i petoro dece

Do nesreće je došlo jutros oko 3.40 sati u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u visini aleksinackog sela Draževac kada se prevrnuo automobil marke "pasat" u kojem su se migranti nalazili.

Vozač je pobegao sa mesta nesreće i za njim policija intenzivno traga. U Kliničkom centru Niš kažu da su povređeni migranti iz Avganistana, Sirije, Pakistana i Irana.

U zbrinjavanju povređenih migranata među kojima je bilo i petoro dece učestvalo je šest ekipa niške hitne pomoći koje su ih prevezle kliničiki centar u Nišu radi dijagnostike i dalje lečenja.

Jedna operacija je jutros završena, a dve su u toku.

Direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić rekao je za RTS da su neki od povređenih životno ugoroženi, da imaju teške povrede glave i ekstremiteta i da su jednom migrantu amputirane obe noge. Saobraćaj na auto-putu u smeru ka Beogradu bio je zbog ove nesreće obustavljen oko sat i po.

Kako piše "Blic" četvoro dece na pregledima je u Dečjoj klinici, a dva deteta su u teškom stanju. Peto dete je sa majkom na odeljenju neuro-hirurgije.

Jednoj ženi, koja je smeštena na odeljenje kardio hirurgije amputirane su obe noge. Jedan povređeni migrant smešten je na odeljenju ortopedije, a dvoje se još uvek nalaze u Urgentnom centru.

Samo jedan od povređenih zna engleski pa je komunikacija s njima otežana. On je rekao da je vozač bio pod uticajem alkohola i da su ga molili da uspori vožnju.

Vozač je posle nesreće, prema navodima svedoka, pobegao. Putnici ne mogu da odrede da li je čovek koji ih je ilegalno prevozio iz Srbije ili iz Bugarske.

Automobil sa migrantima je uočen još na naplatnoj rampi kod Doljevca, pa je signalizirano da se kreće u pravcu Beograda, ali pri pokušaju da bude zaustavljen kod naplatne rampe Nais vozač je odbio da se zaustavi i velikom brzinom pokušao da pobegne. Pasat je bežeći udario u zaštitnu ogradu ispod podvožnjaka i tada je došlo do nesreće.

Na mestu udesa su ostale stvari migranata, krvave dečje jakne i odeća.

Pre skoro dve godine, februara 2015. godine, u saobraćajnoj nesreći kod Leskovca, u kombiju u kojem je bilo 54 migranta, povređeno je njih 42. I do te nesreće došlo je oko četiri sata ujutro.

Izvor: Blic/Agencije

Pogledajte još