"ŠEFICA" ŽIRIJA! Danica Maksimović otkriva: Ana i Rasta su me baš iznenadili

Njena iskrenost, radoznalost i želja da dozna kakvi sve talenti postoje u našem narodu ponovo su je smestili u mentorsku stolicu. Mada nije oduševljena onim što trenutno vidi na sceni, ulogu žirija pete sezone takmičenja igra odlično, kao i svaku u kojoj se dosad našla. Simpatije publike odavno je pobrala, a kolege iz "klupe" - Žika Todorović, Ana Nikolić i Stefan Đurić Rasta nazvali su je "šefica". Lepa glumica se za "Novosti" prisetila kako je ovaj šou izgledao nekad:

- Godina u kojoj su pobedili Pilerovi bila je odlična. Tad smo imali mnogo pevača i bendova, što sad nije slučaj i žao mi je zbog toga. Bila sam presrećna što sam privilegovana da vidim čime se sve ljudi bave, šta ih zanima i šta čuči u našem narodu, a mi ne znamo. Danas na prste jedne ruke mogu da nabrojim takmičare koji su me ostavili bez daha. Mislim da je ovaj šou trebalo mnogo više da se reklamira kako bi se privukli muzički nadareni kandidati. Čini se da su muzička takmičenja, koja su se ustalila na TV, obeshrabila pevače drugog žanra da se prijave za naš šou.

Šta neko mora da uradi da bi vas fascinirao?

- Zlatno dugme sam dala devojci koja je izvodila vratolomije kao u cirkusu. Sportista sam i znam koliko je potrebno vežbe i dara za to. Neprestano čekam da me nešto iznenadi i zadivi. Uzbuđenje je uvek tu i često se preznojavam više od takmičara. Nišlije su poznate po grupama koje prave čudesa sa svojim telom. Među odličnim kandidatima bilo je i onih neprikladnih za TV. Na to uvek reagujem i borim se protiv neukusa i banalizovanja stvari. Žao mi je što nema više kandidata iz Makedonije i BiH, s obzirom na to da smo gledani u regionu.

Koliko je teško pronaći talenat u moru učesnika?

- Uvek sam posao radila do poslednjeg atoma snage. Imam sposobnost da se približim kandidatu i izvučem najbolje iz njega, poverujem mu i naslutim može li da se razvija. Pred nama se odigravaju drame, a kamera ne može uvek da zabeleži njihov treptaj zbog prvog nastupa pred žirijem. Primetim kad im drhte ruke, nestaje dah i kad gutaju knedle. Zato im prilazim na najljudskiji način. Stroga sam samo kad vidim da kandidat neće da prizna da nije dovoljno vežbao. Volim ljudima da dam šansu i često im kasnije priđem i posavetujem ih kako da nešto poboljšaju.

Osim glume, igranja i pevanja, posedujete li još neki talenat?

- Odlično kuvam, a talentovana sam i za fotografiju. To je moja strast. Napravila sam fantastične snimke, od čarobnih zalazaka sunca do raznih prirodnih pojava, pa možda jednog dana organizujem izložbu. Ove godine sam proputovala polovinu zemaljske kugle i zabeležila čudesne stvari. Inspirišu me iznenađenja i nepredvidivost. Priroda me uzbuđuje, a nažalost bavim se poslom gde sam uvek u zatvorenom, prašnjavom, pod reflektorima i šminkom. To me nekad deprimira, ali dovijam se.

Kakav su utisak na vas ostavili Ana i Rasta?

- Bila bih neiskrena kad bih rekla da mi nije bitno ko sa mnom sedi u žiriju, a njih dvoje su me baš iznenadili. Odlično sarađujemo i uvažavamo se. Rasta pripada modernoj, mlađoj generaciji, a London je pun "frikova" nalik njemu. Privukao je repere u naš šou i mislim da u žiriju i treba da sedi neko kome je taj žanr bliži.

Izvor: NovostiOnline

Pogledajte još