Beogradski maraton

Naša najbolja atletičarka, Olivera Jeftić, trijumfovala na 20. beogradskom maratonu, prošavši kroz cilj za 2:35:46, i to sa povredom zadnje desne lože

"Presrećna sam što sam završila trku i na taj način sam bukvalno pobedila samu sebe. Imala sam povredu, išla sam na terapije ali već posle šestog kilometra sam osetila bol. Bila sam oprezna i trčala sam zbog mnogobrojne publike i klupskih drugara koji su me bodrili. Polovinu novčane nagrade od 2.500 evra koju sam osvojila, daću Hramu Svetog Save u Beogradu", izjavila je Olivera, dobitnica pehara "Fred Libou" i Lovorovog venca.

Ljubitelji sporta, a i oni ostali koje je lepo vreme izmamilo na ulice imali su šta da vide i za koga da navijaju. U maratonu je učestvovalo 234, a u polumaratonu 868 trkača. U trci zadovoljstva i humanitarnoj trci učestvovalo je više hiljada građana i školaraca. Pored naše šampionke, u ženskoj kategoriji, drugo mesto je osvojila Ruskinja Oxona Kuzmincheva (2:37:41) a treće takođe Ruskinja Yelena Kuzhevnikova (2:38:14). U muškoj kategoriji sva tri prva mesta zauzeli su trkači iz Kenije, Maluni John (2:11:53), Chelimo Nicholas (2:11:56) i Kioko John (2:13:30).

Dobro raspoloženje, temperatura od 20 stepeni, živa svirka, specijalni gosti - Bob Bimon koji je bivši svetski rekorder u skoku u dalj (8.90m) i njegov naslednik Majk Pauel (8.95m) - bili su dobar razlog za celodnevno druženje na beogradskim ulicama.

Do sledećeg maratona, šta da vam poželim osim da se spremate pa da trčimo zajedno.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još