Goodwill Pharma organizovala radni doručak za medije i predstavila rezultate rada, kao i planove za 2017. godinu!

Goodwill Pharma postoji od 2003. godine i danas je jedna od najbrže rastućih farmaceutskih kompanija u Srbiji.

“Mi imamo kapacitet, sposobnost i iskustvo da ponudimo svoje usluge u domenu: registracije proizvoda, uvoza i distribucije i stručne promocije. Naš portfolio čine lekovi, medicinska sredstva i dijetetski suplementi dokazanete rapijske efikasnosti, visokog nivoa sigurnosti, koji zadovoljavaju zdravstvene potrebe našeg stanovništva. Goodwill Pharma je aktivna u stručnoj promociji pomenutih grupa proizvoda u brojnim oblastima medicine - izmedjuostalih u neurologiji, psihijatriji, reumatologiji, gastroenterologiji, dermatovenerologiji, kao i u urologiji i ginekologiji.Od osnivanja do danas, Goodwill Pharma je sarađivala sa mnogim renomiranim farmaceutskim proizvođačima i zastupnicima širom sveta. Želimo da istaknemo i to da smo bilipioniri na polju outsourcinga u Srbiji uz podršku matične kompanije Goodwill Pharma Hungary i njihovog dugogodišnjeg iskustva u outsourcing poslovima u Mađarskoj. Danas smo lideri u ovoj oblasti kod nas, ali i u zemljama u okruženju u kojima imamo svoje stručne saradnike. Dalji razvoj sopstvene linije proizvoda iz domena dodataka ishrani, medicinskih sredstava, sredstava za opštu namenu, ali i lekova, jedan je od glavnih kompanijskih ciljeva u narednih 3-5 godina. Pored uslužne proizvodnje pomenutih proizvoda od stranepartnera izSrbije i inostranstva, Goodwill Pharma će intenzivno raditi i na pokretanju sopstvenih proizvodnih kapaciteta.”– istakao je vlasnik i director kompanije ZoltanTamaš.

Značajan iskorak kompanija je napravila nakon osluškivanja tržišta i potrebe da se dodatno približi krajnjim potrošačima kada je 2008.godine osnovala lanac Goodwill Apoteka. Ovaj lanac apoteka, koji se danas bliži broju od 100 apoteka širom zemlje, od Subotice do Vranja, posluje kao nezavistan pravni subjekt u odnosu na kompaniju Goodwill Pharma, s obzirom na različita polja delatnosti kojima se dve kompanije bave.

U stručnom delu na kome se govorilo o osteoartrozi svoje osvrte na ranu dijagnostiku, prevenciju i adekvatno lečenje izneli su uvaženi stručnjaci iz ove oblasti: ass. dr Predrag Ostojić, sa Instituta za reumatologiju, doc. dr Emilija Dubljanin Raspopović, sa Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Kliničkog centra Srbije i prim. dr Mirjana Lapčević, predsednica Udruženja obolelih od reumatskih bolesti.

“Osteoartritis je pobroju bolesnika najčešće reumatsko oboljenje, koje nastaje kao posledica degeneracije (propadanja) zglobne hrskavice. Osteoartritis najčešće zahvata velikenoseće zglobove, koji su najviše opterećeni – kolena i kukove, kao i slabinski i vratni deo kičme, a neretko osteoarthritis zahvata i zglobove šaka. Bolest se popravilu ne ispoljava pre 40-te godine života, jer je potrebno vreme da hrskavica propadne. Posle 60-te godine života 80% osoba boluje od osteoartritisa. Bolesnici se najčešće žale na bolove u zglobovima pri pokretu, kao i nakon većeg opterećenja obolelog zgloba. Tegobe se pojačavaju pri niskim spoljašnjim temperaturama i pri povišenoj vlažnosti vazduha. U faktore koji ubrzavaju propadanje zglobne hrskavice i doprinose ranijem ispoljavanju bolesti ubrajamo: urođeno iščašenje kukova, profesionalno opterećenje i povrede zgloba, hronično zapaljenje zgloba. Jedan od najvažnijih faktora koji doprinose većem opterećenju i propadanju nosećih zglobova je prekomerna telesna težina, tj. gojaznost.”- rekao je ass. drPredrag Ostojić.

“Samo lečenje osteoartritisa može biti neoperativno i operativno. Ono je usmereno na smanjenje bola, ukočenosti, otoka, kao i sveukupno poboljšanje kvaliteta života pacijenata. Neoperativno lečenje podrazumeva edukaciju pacijenata, sprovođenje odgovarajućih vežbi, fizikalnu terapiju i preskripciju odgovarajućih pomagala.

Primena lekova takođe ima važnu ulogu u lečenju osteoartritisa. Postoje različiti lekovi koji se mogu primeniti u terapiji osteoartritisa, u zavisnosti od faze i težine oboljenja. Primena glukozamin sulfata i hondroitin sulfata oralno u preporučenim dnevnim dozama, odnosno intraartikularna primena hijaluronske kiseline, predstavljaju inovativni i naučnozasnovani model lečenja ovog oboljenja koji se naslanja na aktuelne preporuke evropskih i svetskih udruženja koji se bave osteoartritisom. Ukoliko neoperativno lečenje ne daje zadovoljavajuće rezultate pacijentu se može savetovati i operativno lečenje”- rekla je između ostalog doc. dr Emilija Raspopović- Dubljanin.

Ovoga puta govorilo se i vrlo detaljno o inicijativi kompanije Goodwill Pharma u saradnji sa Udruženjem reumatologa Srbije i Udruženjem fizijatara Srbije da se otpočne rad na izradi novog Vodiča dobre kliničke prakse za lekare, kao i Vodiča za pacijente, koji će ponuditi odgovore i smernice na koji način treba prevenirati, dijagnostikovati i lečiti osteoartrozu - jedno od najčešćih degenerativnih oboljenja današnjice.

U planu je da Vodič za lekare bude završen tokom prvog kvartala sledeće godine, dok je plan da Vodič za pacijente bude završen sredinom naredne godine. Radnu grupu za izradu Vodiča čini 14 lekara specijalista reumatologije, fizikalne medicine i rehabilitacije i ortopedije, a na čelu radne grupe za izradu Vodiča nalazi se doc. dr GoranRadunović koji radi na Institutu za reumatologiju u Beogradu.

Pogledajte još