Kuvari otkrivaju: Ovu hranu izbegavajte u restoranima

0

Sve što su ovi konobari i kuvari rekli logično je, ali lako je zaboraviti na zdravu logiku ako vam se u tom trenutku jede nešto specifično.

Ovu hranu bolje je izbegavati, kažu oni.

„Koju hranu bi trebalo izbegavati u restoranima?“ pitanje je na koje je odgovorio veliki broj kuvara i radnika u restoranima na vebsajtu „Quora“.

Evo šta kažu:

Ako sam 30 km udaljen od mora ne naručujem morske plodove.

Izbegavam da naručujem odreske u restoranima koji nisu specijalizovani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih i ako nisam u “kući odrezaka” obično se razočaram. Takođe, izbegavam morske plodove osim ako nisam na mestu poznatom po njima ili negde gde znam da nabavljaju svežu ribu i morske plodove.

Ako ste u kineskom restoranu, izbegavajte ne-kinesku hranu. S razlogom su specijalizovani. Jednom sam naručio pire krompir i dobio sam nešto što je bilo 75 odsto belo brašno.

Jedan od mojih šefova mentora savetovali su mi da nikad ne naručujem „specijalitete kuće“. Kaže da se specijaleti obično prave od ostataka stare hrane koje žele da se reše.

Ako odete na ribu nedeljom, verovatno neće biti sveža.

I sam poznati kuvar Entoni Borden izjavio je da nikad ne bi jeo ribu nedeljom, jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom.

Izvor: B92

Foto: Ilustracija / Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.