BUDITE VEOMA OPREZNI: Smetovi od 2m, zaustavljen saobraćaj na auto-putu BG-Niš, lančani sudar 30 vozila!

0

Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, kod petlje Trupale obustavljen je u oba smera usled loših vremenskih uslova, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije" i u koloni je ostalo zarobljeno više autobusa, kamiona, putničkih automobila… Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca. Takođe, na izlazu iz grada kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, u kome je povređeno nekoliko desetina osoba, među kojima ima šestoro dece. Tamo jegde je takođe zastoj, a na deonicu puta kod Niša je upućena i Žandarmerija.

Kako se navodi, saobraćaj je obustavljen i zbog slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju,

Saobraćaj je obustavljen na deonici od Trupala ka Nišu, a sve dežurne ekipe „Puteva Srbije“ pokušavaju da se probiju ka tom putnom pravcu, kako bi se saobraćaj normalizovao, dodaje se u saopštenju.

Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Kako je agenciji Beta kazao šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević, skraćene su i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

„Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja“, izjavio je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima, meštani sela u okolini Niša uglavnom znaju na kojim deonicama se u ovakvim vremenskim prilikama formiraju smetovi tako da od jutros nisu rizikovali da ostanu zaglavljeni u snegu.

Dimitrijević je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane.

On je dodao da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.

„Ekipe JKP 'Medijana' od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema“, rekao je Dimitrijević.

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

Izvor: b92.net

Foto: Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.