Policija uzima izjave i utvrđuje činjenice o smrti Džordža Majkla

0

Britanska policija je saopštila danas da utvrđuje činjenice o smrti pevača Džordža Majkla, koji je umro na Božić u 54. godini, uzimajući izjave koje se odnose na taj slučaj.

U saopštenju se navodi da policija utvrđuje okolnosti smrti britanske pop zvezde, kao i da je u pitanju uobičajena praksa kada je u pitanju „neobjašnjena smrt“ koja nije sumnjiva.

Pevača je na Božić mrtvog pronašao u krevetu njegov partner Fadi Favaz. Prema rečima menadžera, Džordž Majkl je preminuo od zastoja srca. Obdukcijom nije utvrđen uzrok smrti, a rezultati novih analiza očekuju se za oko dve nedelje.

Majklu su odali počast brojni obožavaoci u Velikoj Britaniji i širom sveta, kao i mnoge kolege, među kojima i Elton Džon, s kojim je uspešno sarađivao i 1991. godine otpevao duetski hit „Don't Let the Sun Go Down on Me“.

Džordž Majkl, čije je pravo ime bilo Jorgos Kirijakos Panajiotu, rođen je 25. juna 1963. godine u Londonu i bio je sin kiparskog Grka i Britanke.

Postao je svetski poznat kao deo dueta „Wham“, koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 80-tih godina 20. veka.

Kasnije je počeo vrlo uspešnu solo karijeru. Za nepunih 40 godina karijere osvojio je dve Gremi nagrade i prodao više od 100 miliona albuma.

Među njegovim najpoznatijim pesmama su „Faith“, „Father figure“, „One More Try“, „Monkey“, „Praying for Time“ i „Outside“.

Izvor: Beta

Foto: PrintScreen/YouTube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.