Kazna za huligane iz Novog Sada: Njihovo "opravdanje" iznerviraće celu Srbiju!

0

Vukašin Lakićević (18) i Drago Maksimović (20), dvojica momaka koje je zbog huliganskog čina razbijanja interfona u jednoj novosadskoj zgradi upoznala cela Srbija, kažnjeni su danas prekršajno i to novčanom kaznom od po 150.000 dinara za svakog.

Oni su rekli da nemaju novac da plate kazne, te će one, ukoliko ne skupe pare, biti zamenjene sa po 60 dana zatvora.

Inače, vandali nisu objasnili zašto su polomili interfon, odnosno nisu rekli da su imali neki poseban razlog za to.

Eto, došlo nam je – rekli su mladići.

Lakičević i Maksimović, imaju dosijee iz maloletničkih dana. Protiv obojice podneta je po jedna krivična prijava. Protiv Lakičevića zbog učestvovanja u tuči, dok se Maksimović tereti za nanošenje teških telesnih povreda. Maksimović pored toga ima i pet prekršajnih prijava za remećenje javnog reda i mira.

Podsetimo, njih dvojica „proslavili“ su se juče kada je na društvenim mrežama objavljen snimak sigurnosne kamere sa zgrade u Ulici Đorđa Magarešivća iz novogodišnje noći na kom se vide njih dvojica kako nasrću na interfon.

Oni su oko tri časa iza ponoći prvo zvonili svim stanarima, a zatim i rešili da iščupaju interfon iz zida. Pošto su ga iščupali otišli su, a interfon je ostao da visi. Međutim, huligani su se pola sata kasnije vratili da ga dokrajče, i iščupali ga iz zida.

U tom trenutku shvatili su da ih snima kamera, pa su polomljenim interfonom pokušali da razbiju kameru.

Snimak vandalskog čina ubrzo je postao viralan, a policija ih je danas identifikovala i privela ih kod sudije za prekršaje koji im je izrekao kaznu.

Policija je u ranijem saopštenju navela da se oni sumnjiče i za krivično delo uništenje tuđe stvari, ali kako saznajemo, za to delo privatnu parnicu moraju da pokrenu stanari zgrade.

Izvor: Blic.rs

Foto: NSU-Uživo sa novosadskih ulica/PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.