KOMEMORACIJA MIKIJU JEVREMOVIĆU: Ćerka Jelena ne može da zaustavi suze, Đorđu Marjanoviću pozlilo!

0

Komemoracija povodom smrti pevača Mikija Jevremovića održana je u Domu sindikata, gde su se porodica, kolege i prijatelji oprostili od legende zabavne muzike.

Sahrana je održana danas u 14.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a komemoracija je započeta pesmom njegove ćerke Jelene Jevremović “Zašto nestaje sjaj”, piše Kurir.

Ona je priznala da nije imala snage da održi govor i na taj način se oprosti od svog voljenog oca.

“Odlučili smo da ga ispratimo gitarom i pesmom. Nisam imala snage da ja održim govor, plašila sam se da će mi pozliti. Poslednji put smo bili na ručku zajedno i ja sam tražila od konobara da nas slika, a mi se skoro nikada nismo slikali. Najteže mi je palo kada je tata doživeo moždani udar. Tada mi je doktor rekao da možemo da ga vidimo samo kroz prozor”, plačući je otkrila Jelena i otkrila kako su izgledali Mikijevi poslednji dani u bolnici:

“On je podigao ruku da pozdravi strica Zorana, brata Stefana i mene. Posle toga su ga uspavali. Bio je jak čovek. Kada sam se vratila iz Pariza bili smo skoro nerazdvojni i nadomestili smo to što mi je nedostajalo dok sam bila mala”.

Na poslednji ispraćaj legendarnom pevaču došao je veliki broj kolega među kojima su Željko Joksimović, Boris Bizetić sa čerkama, Suzana Mančić, Milan Đurđević, Matija Bećković, Predrag Živković Tozovac

Đorđe Marjanović (85) teško je podneo smrt svog kolege i velikog prijatelja, Mikija Jevremovića.

Marjanović je došao na komemoraciju da se poslednji put pozdravi sa legendom zabavne muzike, ali mu je pred početak pozlilo.

Prisutni su odmah reagovali i pevaču dali šećer i vodu, nakon čega mu je bilo malo bolje.

U govoru posvećenom ovom velikom umetniku otkriveno je da je Miki snimio svoju poslednju pesmu, piše alo.rs, ali njeno izdavanje nije dočekao:

“Govorio je kako se svaki stih mora doživeti srcem. Imao je preko 15 miliona prodatih ploča… Snimio je poslednju pesmu koja treba da izađe na proleće, ali Miki to nije dočekao”.

Nekoliko reči o Jevremoviću rekao je i Predrag Živković Tozovac:

“Ako postoji neko ko je život oslikao u pesmama, onda je to Miki. On je za mene svetski umenik koji nikada ne umire. Žao mi je što je otišao tako rano. Od srca i duše hoću da kažem njemu, Bog mu je podario talenat i sve ono što treba da ima pevač. Hvala mu što je postojao!”

Nenad Jezdić pročitao je govor koji je pripremio Matija Bećković, prenosi alo.rs.

“Pozajmio sam novac jednom prilikom od Mikija. Nikada mi nije tražio da mu vratim, ali evo dokaz da pamtim sve što se desilo. Hvala mu na tome i ovo je način da mu se odužim i kažem da nisam zaboravio”, napisao je Bećković, između ostalog.

Ipak, najdirljiviji govor održao je Mikijev mlađi brat Zoran Jevremović.

“Dragi moj burazeru, za sve ovo vreme trudio sam se da budem tvoja senka i potpora. Slavili smo zajedno mnoge festivalske pobede, proslavljali tiraže, pevali zajedno. Bio sam uz tebe i kada ti je bilo teško, mnogo teško. Od mame, tate, seke dobio sam u amanet da te čuvam, uspelo mi je to do pre neki dan. Nisi odgovarao na telefonske pozive, posumnjao sam. Moj Dejan je ludački vozio. Mislio sam u sebi samo da ne zakasni. Tvoja ispružena leva ruka prema meni i moj osećaj da si tog trenutka hteo nešto da mi kažeš, davalo mi je nadu… Ipak, bog je hteo drugačije. Ovaj primerak monografije, povodom tvog velikog jubileja, prvi sam zadržao za sebe. Ovaj poslednji, danas na groblju, pružiću ispod one ispružene ruke. Tako ćemo biti zajedno”, rekao je Zoran, prenosi alo.rs.

Posle njegovog govora čula se pesma Mikija Jevremovića “Zašto nestaje sjaj”.

Izvor: svet.rs

Foto: Youtube/PrintScreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.